13.5 C
Linköping
onsdag, september 22, 2021

Linköpingskonstnär ställer ut i Frankrike

Linköpingskonstnären Hasti Radpour är just nu och arbetar i Tours, Frankrike som i en del av ett konstnärsutbyte kallat Artist in residence.

Artist in residence är ett projekt som drivs av Linköpings kommun i samarbete med Agora, Skylten och konsthallen Passagen. Syftet är ett kulturellt utbyte och att dela konst mellan olika platser. Justine Ginther är konstnär från Tours, Frankrike  som är på utbyte i Linköping och sedan april är Hasti Radpour från Linköping på konstnärsutbyte i Tours.

– Jag tycker att det är nödvändigt att ibland komma ut ur ateljén, se nya saker, skapa kontakt, uppleva att jobba och bo någon annanstans för att sedan komma tillbaka till ateljén med fräscha ögon och ny kraft”, säger Hasti Radpour, i ett uttalande på Linköpings kommuns webbplats.

– Det här är första gången som Kultur- och fritidsförvaltningen startar upp ett artist in residence-utbyte och som vi kommer att utvärdera senare. Linköping har tagit emot konstnären Justine Ginther som bor på Agora och har sin ateljé på Skylten under tiden hon är i Linköping. Senare i år kommer Justine Ginther att ha en utställning på Konsthallen Passagen mellan den 26 augusti och 21 oktober. Tours i sin tur frågade om vi ville skicka en konstnär till dem genom residence och Hasti valdes ut. Hon kommer att jobba självständigt med sitt projekt i Tours och hålla en utställning, säger Elisabeth Asp, som jobbar med internationella relationer inom Kultur- och fritidsförvaltningen, i samma uttalande.

Genom konstnärsutbytet lyfts det internationella perspektivet samtidigt som konstnärerna får möjlighet att berätta om sin stad.

RELATERADE ARTIKLAR

Kulturportalen är en ny digital plattform och bokningssida för alla som jobbar med barn...
I sommar har flera bibliotek har varit öppna. Men från och med måndag kan...
I sommar har Gamla Linköping besökts av folk från hela Norden och trots att...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,380FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
13.5 ° C
14 °
12.5 °
81 %
3.1kmh
90 %
ons
13 °
tor
13 °
fre
13 °
lör
15 °
sön
17 °