10.5 C
Linköping
fredag, september 30, 2022

Linköpingskonstnär ställer ut i Frankrike

Linköpingskonstnären Hasti Radpour är just nu och arbetar i Tours, Frankrike som i en del av ett konstnärsutbyte kallat Artist in residence.

Artist in residence är ett projekt som drivs av Linköpings kommun i samarbete med Agora, Skylten och konsthallen Passagen. Syftet är ett kulturellt utbyte och att dela konst mellan olika platser. Justine Ginther är konstnär från Tours, Frankrike  som är på utbyte i Linköping och sedan april är Hasti Radpour från Linköping på konstnärsutbyte i Tours.

– Jag tycker att det är nödvändigt att ibland komma ut ur ateljén, se nya saker, skapa kontakt, uppleva att jobba och bo någon annanstans för att sedan komma tillbaka till ateljén med fräscha ögon och ny kraft”, säger Hasti Radpour, i ett uttalande på Linköpings kommuns webbplats.

– Det här är första gången som Kultur- och fritidsförvaltningen startar upp ett artist in residence-utbyte och som vi kommer att utvärdera senare. Linköping har tagit emot konstnären Justine Ginther som bor på Agora och har sin ateljé på Skylten under tiden hon är i Linköping. Senare i år kommer Justine Ginther att ha en utställning på Konsthallen Passagen mellan den 26 augusti och 21 oktober. Tours i sin tur frågade om vi ville skicka en konstnär till dem genom residence och Hasti valdes ut. Hon kommer att jobba självständigt med sitt projekt i Tours och hålla en utställning, säger Elisabeth Asp, som jobbar med internationella relationer inom Kultur- och fritidsförvaltningen, i samma uttalande.

Genom konstnärsutbytet lyfts det internationella perspektivet samtidigt som konstnärerna får möjlighet att berätta om sin stad.

RELATERADE ARTIKLAR

Det är inte, nödvänligvis, som magin inträffar på de inrökta, ölstinna och nattöppna klubbarna...
Rockjournalisten Anders Tengner om livet på vägarna i nya boken "Turnéliv". "På turné, på...
Anrika Arbis är stängt ännu ett tag på grund av renovering men under nästa...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
10.5 ° C
11 °
9.4 °
82 %
4.6kmh
75 %
fre
10 °
lör
16 °
sön
14 °
mån
14 °
tis
14 °