23.5 C
Linköping
lördag, augusti 13, 2022

Dödsbranden i Skäggetorp: Branden började i lägenheten

Det var i lördags som ett tvåvåningshus på Sörgårdsgatan i Skäggetorp eldhärjades och en person avled. Utredningen är nu några dagar gammal och den avlidnes identitet är ännu inte fastställd, berättar Marie Åhlund, utredningsledare vid polisen i Linköping.

-Jag utgår i min utredning att den avlidna personen är samma person som bor i lägenheten men eftersom man ännu inte har kunna fastställa med säkerhet vem den omkomne är så får det vänta lite. I sämsta fall så kan det ta upp till tre veckor innan men bestämt kan säga vem den döda personen är, menar Marie Åhlund vidare.

Började i lägenheten

-Vi kan däremot slå fast att branden började inne i lägenheten och att inget kastades mot den eller in i bostaden. Som jag ser det så har vi goda chanser att få svar på varför det började brinna i lördags kväll. Personen som är skriven i bostaden är inte känd av oss sedan tidigare och förekommer inte i våra register. Så jag vill nog påstå att branden inte hänger ihop med den kriminalitet som skett i Skäggetorp eller på andra plaster i Linköping tidigare.

Att bränder är svårutredda vet Marie Åhlund av erfarenhet då hon även utredde den brand som ägde rum för snart ett år sedan i Skattegården. Där blev det aldrig klarlagt vad som orsakade branden och var den startade.

-Men, som sagt. I det här fallet har vi bättre förutsättningar, avslutar Marie Åhlund.

En död i Skäggetorpsbrand – Lkpg.News

RELATERADE ARTIKLAR

Vid 20.30-tiden larmades räddningstjänst och ambulans om lägenhetsbrand på Björnkärrsgatan i Linköping. Det brann i...
Polisen i Östergötland har hanterat cirka 25 ärenden mellan kl 22 och 06. Ett...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
23.5 ° C
25 °
21.7 °
52 %
1.5kmh
89 %
lör
30 °
sön
31 °
mån
29 °
tis
32 °
ons
28 °