20.8 C
Linköping
måndag, juni 21, 2021

Dödsbranden i Skäggetorp: Branden började i lägenheten

Det var i lördags som ett tvåvåningshus på Sörgårdsgatan i Skäggetorp eldhärjades och en person avled. Utredningen är nu några dagar gammal och den avlidnes identitet är ännu inte fastställd, berättar Marie Åhlund, utredningsledare vid polisen i Linköping.

-Jag utgår i min utredning att den avlidna personen är samma person som bor i lägenheten men eftersom man ännu inte har kunna fastställa med säkerhet vem den omkomne är så får det vänta lite. I sämsta fall så kan det ta upp till tre veckor innan men bestämt kan säga vem den döda personen är, menar Marie Åhlund vidare.

Började i lägenheten

-Vi kan däremot slå fast att branden började inne i lägenheten och att inget kastades mot den eller in i bostaden. Som jag ser det så har vi goda chanser att få svar på varför det började brinna i lördags kväll. Personen som är skriven i bostaden är inte känd av oss sedan tidigare och förekommer inte i våra register. Så jag vill nog påstå att branden inte hänger ihop med den kriminalitet som skett i Skäggetorp eller på andra plaster i Linköping tidigare.

Att bränder är svårutredda vet Marie Åhlund av erfarenhet då hon även utredde den brand som ägde rum för snart ett år sedan i Skattegården. Där blev det aldrig klarlagt vad som orsakade branden och var den startade.

-Men, som sagt. I det här fallet har vi bättre förutsättningar, avslutar Marie Åhlund.

En död i Skäggetorpsbrand – Lkpg.News

RELATERADE ARTIKLAR

En polispatrull kontrollerade, strax innan midnatt, en personbil vid flygvapenmuseum i Linköping. Föraren, en...
Klockan 23:51 natten mot söndag kom det till polisens kännedom att en man i...
Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades, under natten mot lördag, till Björkliden i Linköping med...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,291FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
20.8 ° C
26.8 °
17.2 °
80 %
3.1kmh
20 %
mån
25 °
tis
23 °
ons
19 °
tor
26 °
fre
24 °