13.5 C
Linköping
onsdag, september 22, 2021

Dödsbranden i Skäggetorp: Branden började i lägenheten

Det var i lördags som ett tvåvåningshus på Sörgårdsgatan i Skäggetorp eldhärjades och en person avled. Utredningen är nu några dagar gammal och den avlidnes identitet är ännu inte fastställd, berättar Marie Åhlund, utredningsledare vid polisen i Linköping.

-Jag utgår i min utredning att den avlidna personen är samma person som bor i lägenheten men eftersom man ännu inte har kunna fastställa med säkerhet vem den omkomne är så får det vänta lite. I sämsta fall så kan det ta upp till tre veckor innan men bestämt kan säga vem den döda personen är, menar Marie Åhlund vidare.

Började i lägenheten

-Vi kan däremot slå fast att branden började inne i lägenheten och att inget kastades mot den eller in i bostaden. Som jag ser det så har vi goda chanser att få svar på varför det började brinna i lördags kväll. Personen som är skriven i bostaden är inte känd av oss sedan tidigare och förekommer inte i våra register. Så jag vill nog påstå att branden inte hänger ihop med den kriminalitet som skett i Skäggetorp eller på andra plaster i Linköping tidigare.

Att bränder är svårutredda vet Marie Åhlund av erfarenhet då hon även utredde den brand som ägde rum för snart ett år sedan i Skattegården. Där blev det aldrig klarlagt vad som orsakade branden och var den startade.

-Men, som sagt. I det här fallet har vi bättre förutsättningar, avslutar Marie Åhlund.

En död i Skäggetorpsbrand – Lkpg.News

RELATERADE ARTIKLAR

Det var strax efter 08.00 på onsdagens morgon som polisen kallades till ett bråk...
Polisen kan komma att släppa fler bilder eller, till och med en film, från...
Den yngling som anhölls av åklagare i lördags begärs nu häktad för sin inblandning...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,380FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
13.5 ° C
14 °
12.5 °
81 %
3.1kmh
90 %
ons
13 °
tor
13 °
fre
13 °
lör
15 °
sön
17 °