10.5 C
Linköping
fredag, september 30, 2022

En död i Skäggetorpsbrand

Just nu brinner det för fullt i ett bostadshus på Sörgårdsgatan i Skäggetorp. Branden ska även spridit sig till vinden. Räddningstjänsten är på plats med elva fordon och ett stort antal brandmän. Vid 23.00-tiden meddelade polisen attt en person funnits avliden.

Larmet inkom till SOS Alarm vid 21.10-tiden och räddningstjänst, ambulans och polis skickades till platsen. Vid framkomst möttes man av en fullt utvecklad lägenhetsbrand och förstärkning begärdes från fler stationer.

Uppdatering 07.32: Räddningstjänsten har under natten arbetat med att kontrollera och övervaka så att branden inte sprider sig. Vid 04.00-tiden var man ännu kvar på platsen med en station och sju män.

Ett flertal poliser har under natten fått uppsöka sjukhus då de andats in rök men ingen av dessa har fått några allvarliga skador utan kunnat lämna sjukhuset efter att de kontrollerats.

Uppdatering 21.38: Räddningstjänsten är på plats med 11 räddningsenheter och 22 brandmän. Man jobbar just nu med att begränsa spridning från lägenheten som det brinner i till vinden.

Uppdatering 21.55: Det brinner kraftigt på vinden för närvarande. Räddningstjänsten försöker att få kontroll på branden. Huset är utrymt men det finns inte några uppgifter om skadade.

Räddningstjänsten har gått ut med en varning om rökutveckling i området. Den som upplever obehag rekommenderas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

Kommunen har öppnat upp Skäggetorpskolan för de som har evakuerats. Där kommer frivilliga resursgruppen, FRG, och socialjouren att finns för de som behöver stöd.

 I nuläget finns det ingen naturlig förklaring till branden. Polisen håller på att utreda orsaken till varför det började brinna.

En förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse har inletts, men som alltid är brottsrubricering initial och kan ändras beroende på vad som framkommer i utredningen.

Den avlidna personen är ännu inte identifierad.

Polisen har inlett en, så kallad, särskild händelse och utreder om det kan finns kopplingar till annan brottslighet som skett i Linköping den senaste tiden och då särskilt dödsskjutningen i Berga i onsdags. Detta berättar, bland andra Aftonbladet om.

RELATERADE ARTIKLAR

Set var strax före klockan 20 på torsdagskvällen som räddningstjänst och polis larmades om...
Vid 20.30-tiden larmades räddningstjänst och ambulans om lägenhetsbrand på Björnkärrsgatan i Linköping. Det brann i...
Mord som kan liknas vid rena avrättningar, skott mot förskola och ett område i...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
10.5 ° C
11 °
9.4 °
82 %
4.6kmh
75 %
fre
10 °
lör
16 °
sön
14 °
mån
14 °
tis
14 °