20.8 C
Linköping
måndag, juni 21, 2021

En död i Skäggetorpsbrand

Just nu brinner det för fullt i ett bostadshus på Sörgårdsgatan i Skäggetorp. Branden ska även spridit sig till vinden. Räddningstjänsten är på plats med elva fordon och ett stort antal brandmän. Vid 23.00-tiden meddelade polisen attt en person funnits avliden.

Larmet inkom till SOS Alarm vid 21.10-tiden och räddningstjänst, ambulans och polis skickades till platsen. Vid framkomst möttes man av en fullt utvecklad lägenhetsbrand och förstärkning begärdes från fler stationer.

Uppdatering 07.32: Räddningstjänsten har under natten arbetat med att kontrollera och övervaka så att branden inte sprider sig. Vid 04.00-tiden var man ännu kvar på platsen med en station och sju män.

Ett flertal poliser har under natten fått uppsöka sjukhus då de andats in rök men ingen av dessa har fått några allvarliga skador utan kunnat lämna sjukhuset efter att de kontrollerats.

Uppdatering 21.38: Räddningstjänsten är på plats med 11 räddningsenheter och 22 brandmän. Man jobbar just nu med att begränsa spridning från lägenheten som det brinner i till vinden.

Uppdatering 21.55: Det brinner kraftigt på vinden för närvarande. Räddningstjänsten försöker att få kontroll på branden. Huset är utrymt men det finns inte några uppgifter om skadade.

Räddningstjänsten har gått ut med en varning om rökutveckling i området. Den som upplever obehag rekommenderas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

Kommunen har öppnat upp Skäggetorpskolan för de som har evakuerats. Där kommer frivilliga resursgruppen, FRG, och socialjouren att finns för de som behöver stöd.

 I nuläget finns det ingen naturlig förklaring till branden. Polisen håller på att utreda orsaken till varför det började brinna.

En förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse har inletts, men som alltid är brottsrubricering initial och kan ändras beroende på vad som framkommer i utredningen.

Den avlidna personen är ännu inte identifierad.

Polisen har inlett en, så kallad, särskild händelse och utreder om det kan finns kopplingar till annan brottslighet som skett i Linköping den senaste tiden och då särskilt dödsskjutningen i Berga i onsdags. Detta berättar, bland andra Aftonbladet om.

RELATERADE ARTIKLAR

Det var under måndagens eftermiddag, runt 16.30, som en förvirrad älg siktades på Tornby,...
Ni vet sagan om vanten som blev en tumme. Lite så är det med...
Polisen har nu kunnat identifiera den person som avled efter branden på Sörgårdsgatan i...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,291FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
20.8 ° C
26.8 °
17.2 °
80 %
3.1kmh
20 %
mån
25 °
tis
23 °
ons
19 °
tor
26 °
fre
24 °