-7.5 C
Linköping
tisdag, november 28, 2023

Oroliga Skäggetorp: Så vill kommunen skapa trygghet efter alla skjutningar

Mord som kan liknas vid rena avrättningar, skott mot förskola och ett område i fritt fall eller?

– Händelseutvecklingen i Skäggetorp kan skapa oro, men det är viktigt att förstå att detta inte är riktat mot allmänheten. Det som pågår är uppgörelser mellan gängkriminella, säger kommunens säkerhetschef Anders Fernemark, på kommunens webbplats.

För att skapa trygghet kommer den förstärkta närvaron av ordningsvakter, väktare och områdesteam i området att fortsätta.

Under julhelgen hittades skotthål i en stängd förskola i Skäggetorp centrum. Men det finns inget som indikerar att detta var riktat mot kommunens verksamhet. Samtliga vårdnadshavare har fått information via förskolans rektor om det inträffade.

Från och med måndag den tionde januari kommer det att finnas resurser på förskolan Skäggetorp centrum 30A för att möta eventuell oro.

Sammanlagt har fem personer dödats i skjutningar i Linköping under 2021. Dessutom har det skett flera andra skottlossningar.

– Vi accepterar inte den här utvecklingen och vi kommer tillsammans med polisen och andra aktörer att arbeta för att man ska kunna känna sig trygg i Linköping, säger Anders Fernemark vidare.

RELATERADE ARTIKLAR

Set var strax före klockan 20 på torsdagskvällen som räddningstjänst och polis larmades om...
Polisen i Östergötland har hanterat cirka 25 ärenden mellan kl 22 och 06. Ett...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
-7.5 ° C
-6.3 °
-8 °
87 %
6.2kmh
75 %
tis
-6 °
ons
-2 °
tor
-2 °
fre
-5 °
lör
-6 °