20.8 C
Linköping
måndag, juni 21, 2021

Sommaren är snart här – Tinnis håller öppet

Ibland är det svårt att tro på att sommaren är här, särskilt när maj varit blåsig och kall men ett säkert sommartecken är att Tinnis öppnar upp sitt utomhusbad. Detta sker nu på måndag 31 maj.

Liksom förra sommaren vajar palmer på den konstgjorda sandstrand som anlagts mellan simhallen och Tinnis. Där finns det möjlighet för barn att gräva och leka i sanden eller att spela strandtennis.

– Vi har skapat ett område som ska ge en känsla av att man är på stranden trots att det pågår ett simhallsbygge precis bredvid. Att vi inte har tillgång badsjön nu innebär att vi i stället låter badgästerna få tillgång till äventyrsbadet, säger Fredrik Zlatkovic, anläggningschef Medley, i ett uttalande på kommunens webbplats.

Tinnis är öppet hela sommarperioden men Simhallen stänger vecka 29 och 30 för renovering och städning.

– Precis som förra sommaren har vi att hantera förutsättningarna som pandemin ställer på oss. Vi följer noga de regler och riktlinjer som myndigheterna sätter upp. Bland annat kommer vi komplettera inomhusduscharna på Tinnis med fyra stycken uteduschar för att klara av trycket. Vi har även begränsningar på hur många som får släppas in i anläggningen, men skulle vi få nya riktlinjer så anpassar vi verksamheten efter dessa, säger Kenny Karlsson, anläggningschef Medley, i samma uttalande.

RELATERADE ARTIKLAR

Ett nytt kul och coronasäkert konsertkoncept på Skylten har premiär ikväll under namnet Lastkajen...
Igår, måndag 14 juni, började Linköpings kommun med den populära sommargågatan i centrala Linköping....
Som enda kommunen i länet som når det nationella målet på 95 procents bredbandstäckning...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,291FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
20.8 ° C
26.8 °
17.2 °
80 %
3.1kmh
20 %
mån
25 °
tis
23 °
ons
19 °
tor
26 °
fre
24 °