19.7 C
Linköping
måndag, juni 21, 2021

Då stänger P-huset i city

Nu stänger parkeringshuset Baggen i city för renovering. Från och med 31 maj och till och med den 30 september får man hitta andra platser att ställa bilen på.

För att parkeringsanläggningar ska kunna hålla i många år krävs större underhåll och renoveringar med jämna mellanrum. Druvan har nyligen renoverats och nu är det dags för Baggen. Baggen är i bättre skick och renoveringen i detta hus blir inte riktigt lika omfattande som i Druvan.

– Vi kan hålla nere själva renoveringstiden till fyra månader tack vare att vi kan stänga ner helt. Renoveringen kommer ske i två steg. Steg ett genomför vi nu i sommar med de mest nödvändiga ytorna, som körytor, betongfogar och spillvattenrör. Om några år fortsätter vi med resterande delar, säger Niklas Hallkvist, projektledare på Sankt Kors, i ett pressmeddelande.

Öppet i källaren

Premiumparkering Källaren med infart från Klostergatan kommer vara öppen under renoveringstiden. Även de andra parkeringsanläggningarna i innerstaden kommer att hållas öppna.

– Under den pågående renoveringen hänvisar vi till Akilles, som har många lediga platser och är ett bra alternativ om du arbetar i eller behöver besöka centrum. Du kan även parkera i Druvan och Detektiven, avslutar Niklas Hallqvist. 

RELATERADE ARTIKLAR

Den 22 januari 2021  klockan 09 15 rymde 12 åriga flickan Zipporah Bukambilwa från...
Från och med igår, den förste juni, så har en återgång till en mer...
Polisen larmades, strax efter klockan 02.00 natten mot lördag, om en misshandlad och bestulen...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,291FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
19.7 ° C
20.2 °
17.5 °
91 %
2.1kmh
90 %
mån
20 °
tis
24 °
ons
23 °
tor
24 °
fre
27 °