17.5 C
Linköping
måndag, augusti 15, 2022

Då stänger P-huset i city

Nu stänger parkeringshuset Baggen i city för renovering. Från och med 31 maj och till och med den 30 september får man hitta andra platser att ställa bilen på.

För att parkeringsanläggningar ska kunna hålla i många år krävs större underhåll och renoveringar med jämna mellanrum. Druvan har nyligen renoverats och nu är det dags för Baggen. Baggen är i bättre skick och renoveringen i detta hus blir inte riktigt lika omfattande som i Druvan.

– Vi kan hålla nere själva renoveringstiden till fyra månader tack vare att vi kan stänga ner helt. Renoveringen kommer ske i två steg. Steg ett genomför vi nu i sommar med de mest nödvändiga ytorna, som körytor, betongfogar och spillvattenrör. Om några år fortsätter vi med resterande delar, säger Niklas Hallkvist, projektledare på Sankt Kors, i ett pressmeddelande.

Öppet i källaren

Premiumparkering Källaren med infart från Klostergatan kommer vara öppen under renoveringstiden. Även de andra parkeringsanläggningarna i innerstaden kommer att hållas öppna.

– Under den pågående renoveringen hänvisar vi till Akilles, som har många lediga platser och är ett bra alternativ om du arbetar i eller behöver besöka centrum. Du kan även parkera i Druvan och Detektiven, avslutar Niklas Hallqvist. 

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00 hanterat ett 100-tal ärenden som...
Efter omfattande debatt och centrala fackliga förhandlingar har äldrenämnden fattat beslut om hur en...
På kommunfullmäktiges sammanträde den 23 november skulle den mycket omdebatterade frågan om Tinnerbäcksbadets "Badsjö"...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
17.5 ° C
18.7 °
17 °
97 %
2.1kmh
100 %
mån
29 °
tis
30 °
ons
29 °
tor
28 °
fre
31 °