13.5 C
Linköping
onsdag, september 22, 2021

Då stänger P-huset i city

Nu stänger parkeringshuset Baggen i city för renovering. Från och med 31 maj och till och med den 30 september får man hitta andra platser att ställa bilen på.

För att parkeringsanläggningar ska kunna hålla i många år krävs större underhåll och renoveringar med jämna mellanrum. Druvan har nyligen renoverats och nu är det dags för Baggen. Baggen är i bättre skick och renoveringen i detta hus blir inte riktigt lika omfattande som i Druvan.

– Vi kan hålla nere själva renoveringstiden till fyra månader tack vare att vi kan stänga ner helt. Renoveringen kommer ske i två steg. Steg ett genomför vi nu i sommar med de mest nödvändiga ytorna, som körytor, betongfogar och spillvattenrör. Om några år fortsätter vi med resterande delar, säger Niklas Hallkvist, projektledare på Sankt Kors, i ett pressmeddelande.

Öppet i källaren

Premiumparkering Källaren med infart från Klostergatan kommer vara öppen under renoveringstiden. Även de andra parkeringsanläggningarna i innerstaden kommer att hållas öppna.

– Under den pågående renoveringen hänvisar vi till Akilles, som har många lediga platser och är ett bra alternativ om du arbetar i eller behöver besöka centrum. Du kan även parkera i Druvan och Detektiven, avslutar Niklas Hallqvist. 

RELATERADE ARTIKLAR

Skärpta krav och ny bebyggelse är några faktorer som påverkar framtidens Tinnerbäcksbad. I höst...
Nu har du som är Linköpingsbo och väljs ut att delta i en undersökning...
Polisen fick, under tidig tisdagsmorgon, samtal om att det hade upptäckts att fyra...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,380FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
13.5 ° C
14 °
12.5 °
81 %
3.1kmh
90 %
ons
13 °
tor
13 °
fre
13 °
lör
15 °
sön
17 °