19.7 C
Linköping
måndag, juni 21, 2021

Åk inte till återvinningen

Nu när våren snart går in till att bli försommar är det hårt tryck på återvinningscentralerna i Linköping. Detta med långa bilköer och trängsel vid containrarna som följd. Nu avråder Tekniska verken allmänheten från att besöka återvinningscentralerna under den personliga lockdown som Region Östergötland har uppmanat till.

Johan Borg, avdelningschef hushållsavfall på Tekniska verken vittnar om långa bilköer och trängsel på stationerna i kommunen.

– Bilkön på Ullstämma exempelvis sträckte sig ända ner till rondellen nedanför Östenssons. Det är dessutom ofta fler än en person i bilarna, vilket skapar trängsel vid våra containrar. Det här tycker vi rimmar illa med restriktionerna om personlig lockdown som gäller nu. Vi kan ju inte förbjuda någon att komma, men vi hoppas verkligen att Linköpingsborna hörsammar vår uppmaning att vänta med att komma hit, säger han i ett uttalade på kommunens webbplats.

Stanna hemma även efter lockdown

Tekniska verken uppmanar kunderna att även efter lockdown-perioden vara restriktiva med sina besök till återvinningscentralerna, i syfte att undvika smittspridning. Exempelvis kan förpackningar istället lämnas på de obemannade återvinningstationerna som finns runt om i Linköpings kommun.

– Vi tycker självklart att det är jättebra att alla lämnar sitt avfall här för återvinning och återbruk, men med det allvarliga läge som råder så behöver vi tillsammans med våra kunder hjälpas åt att minska smittspridningen, därför avråder vi från att komma till oss nu, säger Johan Borg.

Region Östergötlands råd angående personlig lockdown:

Alla länets invånare uppmanas till en personlig lockdown från och med den 30 april för att få bukt med den stora smittspridningen av covid-19 i länet. Rekommendationerna gäller i två veckor framåt. Alla som vistas i länet uppmanas att ta sitt ansvar för att förhindra sjukdom och rädda liv.

Följ dessa viktiga råd:
– Träffa inga andra än de du bor med
– Stanna hemma vid minsta symtom
– Arbeta hemifrån om du kan
– Håll avstånd till andra – minst 2 meter

Utgå från att alla du möter är smittade. Personlig lockdown gäller alla, även de som har haft covid-19 med ett positivt test eller antikroppar. Alla måste ta personligt ansvar i det här läget och göra sitt yttersta. Tillsammans kan vi minska smittspridningen och förändra den allvarliga situation vi befinner oss i. 

RELATERADE ARTIKLAR

Visst är det härligt med firande i samband med studenten och skolavslutningar men det...
Från och med igår, den förste juni, så har en återgång till en mer...
Regeringen har nu beslutat om ändringar gällande hur många deltagare det kan vara på...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,291FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
19.7 ° C
20.2 °
17.5 °
91 %
2.1kmh
90 %
mån
20 °
tis
24 °
ons
23 °
tor
24 °
fre
27 °