13.5 C
Linköping
onsdag, september 22, 2021

Åk inte till återvinningen

Nu när våren snart går in till att bli försommar är det hårt tryck på återvinningscentralerna i Linköping. Detta med långa bilköer och trängsel vid containrarna som följd. Nu avråder Tekniska verken allmänheten från att besöka återvinningscentralerna under den personliga lockdown som Region Östergötland har uppmanat till.

Johan Borg, avdelningschef hushållsavfall på Tekniska verken vittnar om långa bilköer och trängsel på stationerna i kommunen.

– Bilkön på Ullstämma exempelvis sträckte sig ända ner till rondellen nedanför Östenssons. Det är dessutom ofta fler än en person i bilarna, vilket skapar trängsel vid våra containrar. Det här tycker vi rimmar illa med restriktionerna om personlig lockdown som gäller nu. Vi kan ju inte förbjuda någon att komma, men vi hoppas verkligen att Linköpingsborna hörsammar vår uppmaning att vänta med att komma hit, säger han i ett uttalade på kommunens webbplats.

Stanna hemma även efter lockdown

Tekniska verken uppmanar kunderna att även efter lockdown-perioden vara restriktiva med sina besök till återvinningscentralerna, i syfte att undvika smittspridning. Exempelvis kan förpackningar istället lämnas på de obemannade återvinningstationerna som finns runt om i Linköpings kommun.

– Vi tycker självklart att det är jättebra att alla lämnar sitt avfall här för återvinning och återbruk, men med det allvarliga läge som råder så behöver vi tillsammans med våra kunder hjälpas åt att minska smittspridningen, därför avråder vi från att komma till oss nu, säger Johan Borg.

Region Östergötlands råd angående personlig lockdown:

Alla länets invånare uppmanas till en personlig lockdown från och med den 30 april för att få bukt med den stora smittspridningen av covid-19 i länet. Rekommendationerna gäller i två veckor framåt. Alla som vistas i länet uppmanas att ta sitt ansvar för att förhindra sjukdom och rädda liv.

Följ dessa viktiga råd:
– Träffa inga andra än de du bor med
– Stanna hemma vid minsta symtom
– Arbeta hemifrån om du kan
– Håll avstånd till andra – minst 2 meter

Utgå från att alla du möter är smittade. Personlig lockdown gäller alla, även de som har haft covid-19 med ett positivt test eller antikroppar. Alla måste ta personligt ansvar i det här läget och göra sitt yttersta. Tillsammans kan vi minska smittspridningen och förändra den allvarliga situation vi befinner oss i. 

RELATERADE ARTIKLAR

Onsdagen den 22 september har alla vård- och vaccinationscentraler i hela Östergötland öppet för...
Att öka takten när det kommer till att vaccinera östgötarna har samarbete varit nyckeln...
Idag hölls en pressträff där socialminister Lena Hallengren, kultur- och demokratiminister Amanda Lind samt...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,380FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
13.5 ° C
14 °
12.5 °
81 %
3.1kmh
90 %
ons
13 °
tor
13 °
fre
13 °
lör
15 °
sön
17 °