19.7 C
Linköping
måndag, juni 21, 2021

Ledningsbyte stänger av gator under lång tid

Delar av Rekrytgatan och Westmangatan kommer att stängas av under vår och sommar med början den 17 maj och fram till och med den 30 september.

Anledningen till att gatorna delvis, stängs ner. är att Tekniska verken ska byta vattenledningar och behöver därför stänga av gatan för biltrafik. Trafikarbetet pågår från den 17 maj till och med den 30 september 2021.

Arbetet kommer främst att pågå vid kröken där Rekrytgatan och Westmangatan möts. Området där de påverkade gatorna ligger är T1, i närheten av Ebbepark.

– Biltrafkanter hänvisas till att åka runt via Kaserngatan och Malmslättsvägen. Cykel- och gångbanan är avstängd vid norra sidan, alltså den sida som vetter mot Ebbepark. Däremot är södra sidan öppen så där kommer det gå bra att cykla och promenera, förklarar Rebecca Lundin, trafikingenjör, Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen, i ett kort uttalande på kommunens hemsida.

Bussen tar annan väg

Busstrafiken kommer att ledas om förbi arbetsplatsen. De boende som bor vid innergården där vägen kröker och där arbetet pågår kommer att kunna ta sig fram till sin bostad. Boende i området får information kring arbetet av entreprenören. 

Föregående artikelDrograttfylla i Ryd
Nästa artikelÅk inte till återvinningen

RELATERADE ARTIKLAR

Nu när våren snart går in till att bli försommar är det hårt tryck...
Med början förste juni går det att bada vid Svartåfors badplats igen. Under 2020...
Idag, måndagen den 22 mars firar vi Världsvattendagen. Dagen instiftades av FN 1992 för...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,291FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
19.7 ° C
20.2 °
17.5 °
91 %
2.1kmh
90 %
mån
20 °
tis
24 °
ons
23 °
tor
24 °
fre
27 °