3.2 C
Linköping
söndag, februari 25, 2024

Ledningsbyte stänger av gator under lång tid

Delar av Rekrytgatan och Westmangatan kommer att stängas av under vår och sommar med början den 17 maj och fram till och med den 30 september.

Anledningen till att gatorna delvis, stängs ner. är att Tekniska verken ska byta vattenledningar och behöver därför stänga av gatan för biltrafik. Trafikarbetet pågår från den 17 maj till och med den 30 september 2021.

Arbetet kommer främst att pågå vid kröken där Rekrytgatan och Westmangatan möts. Området där de påverkade gatorna ligger är T1, i närheten av Ebbepark.

– Biltrafkanter hänvisas till att åka runt via Kaserngatan och Malmslättsvägen. Cykel- och gångbanan är avstängd vid norra sidan, alltså den sida som vetter mot Ebbepark. Däremot är södra sidan öppen så där kommer det gå bra att cykla och promenera, förklarar Rebecca Lundin, trafikingenjör, Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen, i ett kort uttalande på kommunens hemsida.

Bussen tar annan väg

Busstrafiken kommer att ledas om förbi arbetsplatsen. De boende som bor vid innergården där vägen kröker och där arbetet pågår kommer att kunna ta sig fram till sin bostad. Boende i området får information kring arbetet av entreprenören. 

Föregående artikel
Nästa artikel

RELATERADE ARTIKLAR

Med start i denna veckan börjar man nu sätta upp stadens alla juleljus och...
Under kvällen fredagen den 1 oktober påbörjar Tekniska Verken ett grävarbete i båda färdriktningarna...
Från och med idag, måndagen 27 september, och några dagar framöver kommer det pågå...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
3.2 ° C
3.7 °
-0.3 °
88 %
3.6kmh
0 %
lör
3 °
sön
6 °
mån
5 °
tis
6 °
ons
6 °