-1 C
Linköping
söndag, december 4, 2022

Nu riggas miljontals juleljus

Med start i denna veckan börjar man nu sätta upp stadens alla juleljus och prynader. Om sex veckor beräknas allt vara på plats berättar kommunen på sin webbplats.

Svanar och kronor sätts också upp tidigt i monteringsprocessen. Bland det sista som sätts på plats är julgranarna på stadens torg.

Julbelysningen är ett uppskattat inslag i Linköpings miljöer. 2016 gjorde kommunen en storsatsning på belysningen. Då försågs Stora torget, Lilla torget och en rad centrala gator med ljusinstallationer. Sedan dess har det kommit flera nyheter och så även i år.

– Nytt för i år är förnyad belysning i några ytterområden. Vikingstad får belysta snöflingor längs gatorna och Vreta Kloster får stjärnor. Längs med Nya Tanneforsvägen monterar vi nya röda hjärtan på gatubelysningen, säger Peter Ols, affärsenhetschef, Tekniska verken.

Belysningen tänds fredag den 26 november. Efter tjugondag Knut tas det renodlade julpyntet ned. Kvar blir hjortarna vid Frimis och resecentrum samt hjärtan på Ågatan fram till en vecka efter alla hjärtans dag. 

Fakta:

 1,5 miljoner lampor sätts upp.  

Sex personer jobbar med att sätta upp belysningen, skulle man räkna om både uppsättningen och nedtagningen så motsvarar det cirka en persons heltid under ett helt år.

Belysningens omfattning: 30 stycken 20 fots containers som är fyllda med julbelysning. 

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 25 ärenden mellan kl 22 och 06. Ett...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
-1 ° C
-0.3 °
-1.4 °
88 %
4.6kmh
100 %
sön
-1 °
mån
-1 °
tis
-1 °
ons
-2 °
tor
-3 °