9 C
Linköping
tisdag, april 20, 2021

Kommunen söker vikarier till förskolan

Just nu är det brist på vikarier till förskolan. Så här gör du för att rycka in.

Under 2020 tillsattes 43 098 arbetspass och 281 431 timmar av vikarier i kommunens förskole- och skolverksamheter, vilket var något lägre än de faktiska behoven. I nuläget finns strax över 500 aktiva vikarier. Inför terminsstart behövs många nya vikarier men arbetet sker även löpande under terminerna då verksamhetens behov ständigt förändras och korttidsvikarier anställs av verksamheten. Vikarierna blir i förlängningen som en bank för framtida kollegor.

– Vi behöver få in fler korttidsvikarier med erfarenhet som har kompetensen att på egen hand hålla lärarledd undervisning. Lärarstudenter som kommit en bit in i sin utbildning är till exempel en viktig målgrupp. Genom att arbeta via oss på Bemanningsgruppen får du som vikarie värdefull erfarenhet och kontakter som du kan ta med dig i din framtida karriär, säger Emily Englander som är ansvarig rekryterare för korttidsvikarier, i ett uttalande på kommunens hemsida.

Utbildning

Till kommunens förskolor och skolor söker vi i första hand dig med relevant utbildning så som pågående eller avslutade studier till barnskötare eller lärare. I andra hand söker vi dig med erfarenhet och personlig lämplighet för uppdraget. Det är ett krav med god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språk för att du ska kunna organisera och genomföra arbetet så att barnet får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling. I rollen som vikarie är det även viktigt att du som person tar initiativ och ansvar i aktiviteter och uppgifter som förekommer ute i verksamheterna.

Ansök här:

RELATERADE ARTIKLAR

Sök sommarjobb hos Linköpings kommun och LeanLink. Ännu finns det gott om sommarjobb, berättas...
Under kommande vecka kan den som är nyfiken på vad man har för sig...
När någon nära avlider uppstår det ofta olika frågor. Nu finns det en föreläsning...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,227FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
växlande molnighet
9 ° C
10 °
7.8 °
46 %
1.5kmh
30 %
tis
8 °
ons
11 °
tor
4 °
fre
8 °
lör
6 °