9 C
Linköping
söndag, oktober 2, 2022

Kommunen söker vikarier till förskolan

Just nu är det brist på vikarier till förskolan. Så här gör du för att rycka in.

Under 2020 tillsattes 43 098 arbetspass och 281 431 timmar av vikarier i kommunens förskole- och skolverksamheter, vilket var något lägre än de faktiska behoven. I nuläget finns strax över 500 aktiva vikarier. Inför terminsstart behövs många nya vikarier men arbetet sker även löpande under terminerna då verksamhetens behov ständigt förändras och korttidsvikarier anställs av verksamheten. Vikarierna blir i förlängningen som en bank för framtida kollegor.

– Vi behöver få in fler korttidsvikarier med erfarenhet som har kompetensen att på egen hand hålla lärarledd undervisning. Lärarstudenter som kommit en bit in i sin utbildning är till exempel en viktig målgrupp. Genom att arbeta via oss på Bemanningsgruppen får du som vikarie värdefull erfarenhet och kontakter som du kan ta med dig i din framtida karriär, säger Emily Englander som är ansvarig rekryterare för korttidsvikarier, i ett uttalande på kommunens hemsida.

Utbildning

Till kommunens förskolor och skolor söker vi i första hand dig med relevant utbildning så som pågående eller avslutade studier till barnskötare eller lärare. I andra hand söker vi dig med erfarenhet och personlig lämplighet för uppdraget. Det är ett krav med god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språk för att du ska kunna organisera och genomföra arbetet så att barnet får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling. I rollen som vikarie är det även viktigt att du som person tar initiativ och ansvar i aktiviteter och uppgifter som förekommer ute i verksamheterna.

Ansök här:

RELATERADE ARTIKLAR

Med anledning av den pågående coronapandemin kan praktikanter som har nära kontakt med medborgare,...
Mord som kan liknas vid rena avrättningar, skott mot förskola och ett område i...
En riktigt god och avkopplande jul tillönskas alla våra läsare. Fortsätt följa oss och...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt regn
9 ° C
9.7 °
8.7 °
94 %
2.6kmh
75 %
sön
10 °
mån
13 °
tis
15 °
ons
17 °
tor
15 °