12.6 C
Linköping
torsdag, oktober 6, 2022

Gott om tider på vaccinationscentralerna

Två tredjedelar av alla invånare i Östergötland som är över 70 år har redan fått sin första vaccindos och just nu finns det gott om lediga tider på länets vaccinationscentraler, skriver regionen i ett pressmeddelande på torsdagen.

Sammantaget har Region Östergötland nu gett över 100.000 doser vaccin, vilket innebär att 19,8 procent av befolkningen över 18 år har fått sin första dos.

– Det är glädjande att se att vi vaccinerar på i bra takt och att vaccinationsviljan är hög hos invånarna, säger Kaisa Karro (S), regionstyrelsens ordförande i Region Östergötland.

Vaccinleveranserna är just nu goda och i nuläget finns det gott om tider de närmaste två veckorna. Störst kapacitet finns det på de stora vaccinationscentralerna i Linköping, Norrköping, Motala, Mjölby och Finspång.

Region Östergötland får just nu många frågor om vaccinationer från invånarna.

– Vi vill uppmana alla att i första hand söka information på 1177.se, säger Jessica Frisk. Där finns svar på de flesta frågor och vi uppdaterar hela tiden informationen, så den är alltid aktuell.
På 1177.se finns också tidplanen för vaccinationerna i de olika faserna, en tidplan som har anpassats något utifrån de tidigare minskade vaccinleveranserna. I nuläget beräknas fas 3 starta i mitten av maj och fas 4 i slutet av maj.

Läs mer om prioritetsordningen och de olika faserna på Folkhälsomyndighetens hemsida.

RELATERADE ARTIKLAR

Det finns nu gott om tider för vaccinering i Östergötland rapporter Region Östergötland på...
Folkhälsomyndigheten vill införa vaccinationsbevis för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med fler än...
Från och med idag, onsdagen den 29 september slopas deltagartaket för allmänna sammankomster, offentliga...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätta regnskurar
12.6 ° C
13 °
11 °
76 %
9.8kmh
40 %
tor
14 °
fre
14 °
lör
14 °
sön
14 °
mån
13 °