-0.5 C
Linköping
söndag, mars 26, 2023

Vaccinering enligt plan

Vaccineringen mot covid-19 går enligt planerna och nu börjar man att vaccinera Linköpingsborna i större skala.

De första omgångarna av vaccinering mot covid-19 i Linköpings kommun har gått enligt plan. Den 27 december var Attendos vårdboende Duvan först ut och veckan som följde vaccinerades knappt 700 personer på 23 boenden i kommunen. Och under vecka 1 beräknas ytterligare 700 personer ha vaccinerats när veckan är slut.

– Det känns bra att vaccineringen så här långt går enligt plan. Vi är fortfarande inne i den första delen av vaccineringen, vilket innebär att vi vaccinerar personer som är 70+ och bor på särskilt boende. Både förra veckan och den här veckan har vaccineringen flutit på bra, säger Linda Ljungqvist, social- och omsorgsdirektör, i ett pressutskick.

Följer uppgjord plan

Linköpings kommun vaccinerar i den takt som vaccinet levereras och följer Region Östergötlands vaccinationsplan och Folkhälsomyndighetens nationella plan när det kommer till prioriteringar för vem som ska få vaccindoserna.

– Hälso- och sjukvårdsverksamheten i kommunen fungerar väl och utförarna är mycket flexibla och agerar snabbt utifrån all ny information som kommer. Detta gör att vi kan utföra vårt uppdrag från Region Östergötland och vaccinera i den takt som krävs av oss, säger Linda Ljungqvist.

Linda Ljungqvist vill även poängtera att det fortfarande är viktigt att fortsätta följa övriga rekommendationer för att bromsa smittan, även nu när vaccinet är tillgängligt.

SAAB Arena

Region Östergötland har i veckan presenterat planeringen för kommande steg i vaccineringen. Efter det att personer som är 70 år eller äldre, personer som tillhör en riskgrupp eller personal inom hälso- och sjukvård har vaccinerats blir det aktuellt med vaccination av allmänheten i stort för alla som är 18 år och äldre.

Region Östergötland uppger även att det kommer att ske på vaccinationscentraler, bland annat i Saab Arena i Linköping.

– Platserna har valts ut efter geografisk spridning och de här lokalerna är lämpliga för att vaccinera allmänheten i på ett säkert sätt. Det finns gott om utrymme, många parkeringsplatser och goda möjligheter att ta sig dit och därifrån, säger Rickard Lundin, representant för särskild sjukvårdsledning, från Region Östergötland.

Corona: Klart med platser för vaccinationerna – Lkpg.News

RELATERADE ARTIKLAR

Med anledning av den pågående coronapandemin kan praktikanter som har nära kontakt med medborgare,...
Med start måndagen den 11 oktober erbjuder nu Region Östergötland alla ungdomar i åldern...
Igår togs, den 29 september, togs de regler och rekommendationer som gällt för att...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt snöfall
-0.5 ° C
0.5 °
-0.8 °
83 %
4.6kmh
100 %
sön
0 °
mån
-1 °
tis
2 °
ons
2 °
tor
0 °