11.9 C
Linköping
torsdag, oktober 28, 2021

Så stöttar kommunen Linköpings näringsliv

Många av Linköpings näringsidkare har tuffa tider nu. Nu hjälper Linköpings kommun till och inför, tillfälliga, avgiftsfria korttidsparkeringar och nedsatta eller efterskänkta kommunala avgifter.– Delar av Linköpings näringsliv lider oerhört under pandemin. Främst inom hotell, restaurang och handel. Många som drabbades hårt i våras har det ännu tuffare nu. Från kommunens sida vill vi göra det vi kan för att stötta och inte minst bidra till en levande stadskärna även efter pandemin, menar Niklas Borg (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Kommunfullmäktige beslutade därför nyligen att ge nämnderna tillfällig befogenhet att sätta ned eller helt efterge avgifter för näringslivet, vilket är en stödåtgärd för företagen som drabbats hårt av pandemin.

För att stötta näringslivet införs även ett antal avgiftsfria korttidsparkeringar i Linköpings city mellan den 2 december 2020 och 10 januari 2021. Vägmärken visar vilka parkeringar som är avgiftsfria. På det här sättet skapas möjlighet för personer att snabbt och enkelt göra ärenden på tider då det är mindre folk i rörelse. Servicevärdar ska även påminna personer om att hålla avstånd. Ytterligare en åtgärd för att stötta handeln är att erbjuda butikerna möjlighet till försäljning utanför sina butiker.

– Jag hoppas att vårt näringsliv ser att kommunen gör vad vi kan för att stötta företagen och att vi därmed också bidrar till att skapa lite framtidstro, säger Niklas Borg.

RELATERADE ARTIKLAR

På söndag, den 24 oktober firas FN-dagen över hela världen. I Linköping bjuder Sveriges...
Alliansen, med stöd av SD, förbereder just nu ett skifte för hemtjänsten som innebär...
Idag, den 14 oktober, infaller "Räkmackans dag" och orsakar högtryck hos de som säljer...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
11.9 ° C
12.7 °
11.2 °
78 %
3.6kmh
90 %
tor
12 °
fre
14 °
lör
13 °
sön
11 °
mån
10 °