3.6 C
Linköping
lördag, januari 23, 2021

Håll ut – det finns ljus i mörkret

Mycket av det vi är vana vid ska hända och genomföras under advent och jul är inställt på grund av den rådande pandemin men det finns juleljus i vintermörkret. 

Även om det mesta just nu måste ställas in så ska Linköpings kommun genomföra två julevenemang, Tidernas jul och Vinterljus.

Båda genomförs utomhus och är coronasäkrade. Först ut är Tidernas jul, 22 november till 13 januari 2021. Då dekoreras Gamla Linköpings gator, torg och gårdar med ljus, girlanger och granar. I fönstren lyser stjärnor och halmprydnader.

– Den sedvanliga julmarknaden uteblir och andra planerade aktiviteter påverkas också av rådande restriktioner, men vi kommer trots det att kunna erbjuda några coronasäkrade julupplevelser för både barn och vuxna ute i det fria, säger Tina Karlsson From, museichef Gamla Linköping, i ett uttalande på kommunens hemsida.

Vinterljus i mörk tid

Senare under december kommer Linköpingsborna att kunna ta del av Vinterljus och uppleva ännu mer ljus i mörkret. Vinterljus är ett evenemang där besökarna kan promenera längs en slinga och titta på olika ljusinstallationer.

I år kommer ljusinstallationerna att vara placerade längs Stångån, från Tullbron till Nykvarns sluss. Nytt för i år är att man kan ta del av Vinterljus under en längre period, evenemanget pågår från 13 december till och med 3 januari 2021.

I år blir det ingen invigningsceremoni utan slingan hålls öppen för besökare mellan klockan 15:30 och 21:00. Värdar kommer att finnas på plats och uppmärksamma besökarna på att hålla avstånd.

Här och här hittar du mera om ljuset i mörkret.

RELATERADE ARTIKLAR

Mellan åren 2019 och till 2020 rasade antalet fysiska besök på museer rejält med...
På grund av den rådande pandemin har man beslutat att ställa in den populära...
Al Pitcher måste vara den mest folkkäre Nya Zeeländare vi har i Sverige. Troligen...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,031FöljareGilla
64FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
3.6 ° C
4 °
2.8 °
70 %
3.6kmh
100 %
lör
2 °
sön
1 °
mån
-0 °
tis
-1 °
ons
-3 °