6 C
Linköping
tisdag, oktober 20, 2020

Här byggs den nya Cykellänken

-

I oktober startar bygget av en ny cykellänk i Linköping och då längs Ålerydsvägen.

Cykellänken är en tre meter bred dubbelriktad cykelbana som går intill en 1,8 meter bred gångbana. Längs vägen finns bland annat tydlig vägvisning, ljusinstallationer och utemöbler. Kommunen underhåller också Cykellänken mer än andra sträckor.

Det finns för närvarande två  Cykellänkar  i Linköping. Dels mellan innerstaden och Ryd, och sedan mellan innerstaden och Skäggetorp. Den nya sträckan kommer att gå 1,7 kilometer längs norra sidan av Ålerydsvägen, från Ålerydsrondellen till Haningeleden. Men planen är att denna länk ska byggas vidare så småningom.

Cykelbro

Erik Bjäresten är kommunens projektledare för bygget längs Ålerydsvägen:

– Sträckan kommer att få samma standard som Cykellänken har haft hittills. På tre ställen blir det nya cykelbroar, dels över Tinnerbäcken och dels över två cykeltunnlar, säger han i ett pressmeddelande.

Oktober

Arbetet är planerat att starta i oktober och vara klart till sommaren 2021. Erik Bjäresten tror inte att trafiken på Ålerydsvägen kommer att påverkas under byggtiden. Bilar på de korsande gatorna kan märka lite mer.

När Cykellänken är klar kommer det att finnas upphöjda överfarter vid de korsande gatorna. Där ska bilarna lämna företräde för gångare och cyklister.

 

RELATERADE ARTIKLAR

Igår, måndagen den 19 oktober, började man  med att hänga upp upp julbelysningen över...
På grund av den pågående pandemin fick tävlingarna ställas in i våras men på...
Linköping har länge satsat på att bli en cyklande stad. Nu visar det sig...

FÖLJ LKPG.NEWS

2,760FöljareGilla
61FöljareFölj
10FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt regn
6 ° C
6.1 °
6 °
100 %
3.1kmh
40 %
tis
7 °
ons
12 °
tor
15 °
fre
11 °
lör
9 °