13.1 C
Linköping
lördag, oktober 1, 2022

Hoffsten X 3 ställer ut

Klanen Hoffsten gör nu gemensam sak och ställer ut sin bildkonst på Galleri Sander på Nygatan i centrala Linköping med början nu på lördag.

Det hela måste vara en smått unik tilldragelse i konstvärlden – och då inte bara här i Linköping utan kanske i hela världen att ett föräldrapar, Lars och Joanne, ställer ut ihop med dottern Johanna. Hur mycket ovantecknad och Lars funderar kan vi inte riktigt komma på något annat tillfälle.

Lars Hoffsten och hustrun Joanne Posluszny Hoffstens konst känner vi sedan länge men den 27-åriga dottern Johanna Hoffsten har man inte sett så väldigt mycket av. Just nu studerar hon på Konstakademin i Oslo.

– Hon tar upp det hin brinner för i sin konst. Feminism och rasism står högt på listan, säger pappa Lars och låter stolt.

Stolt

Mamma Joannes konst ser vi lite varstans i Linköping, Trädgårdsföreningen och utanför Konsert och kongress finns två av hennes förgyllda verk.

Lars säger sig ha trott att kreativiteten tagit slut men den hör sommaren har han målat mer än på länge. Dessutom på ett nytt sätt.

På lördag får vi se hur han nu hittat en ny väg att uttrycka sig.

Utställningen pågår till den 14 oktober.

 

RELATERADE ARTIKLAR

Jonn O Nilsons stiftelse har till ändamål att bevilja bidrag till förskönande av staden...
Med början i morgon, lördag 8 maj, ställer välkände Östgötakonstnären Björn Svensk ut på...
Vikky Schander trotsar negativa trender och öppnar nu upp sin egen lokal / atelje...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
13.1 ° C
13.2 °
11.7 °
73 %
4.1kmh
0 %
lör
12 °
sön
10 °
mån
12 °
tis
14 °
ons
17 °