9.5 C
Linköping
söndag, oktober 2, 2022

Dubbelt upp i Gamla Linköping

Det pågår ett dubbeljubileum i Gamla Linköping. Jubileet uppmärksammar att Apoteksmuseet fyller 30 år och att inredningen i museet, från gamla Apoteket Kronan i Linköping, blir hela 130 år.

Detta firas såklart med en utställning om hur apoteksmuseet kom till, bland annat.

– Det känns viktigt att dokumentera historia, hur ett museum kommer till. Även det blir till historia som speglar samtida tidsfenomen, förklarar Monika Gyllkrans, intendent vid Arbetslivsmuseer i ett pressmeddelande på kommunens hemsida.

Under tiden som planeringen med jubileumsutställningen pågick påbörjades även en diskussion om en till utställning. Diskussionen mynnade ut i en utställning om spanska sjukan.

– Utställningen utgår från hur apoteken hanterade spanska sjukan när inga botemedel fanns.

Coronakoppling

Monika Gyllkrans förklarar att en utställning om spanska sjukan i dagsläget är väldigt aktuell, då den har likheter med den pandemi som just nu pågår i världen.

– Kopplingen mellan spanska sjukan och pågående coronapendemin var uppenbar. Spanska sjukan härjade 1918-1920, och det finns många kopplingar till hur dagens coronapandemi hanteras av och påverkar samhället.

Jubileumsutställningen kommer att finnas kvar året ut och utställningen om spanska sjukan pågår fram till jul. Man kan besöka utställningarna dagligen mellan klockan 10.00 och 17.00. Fri entré.

RELATERADE ARTIKLAR

Sommaren 2021 går till historien som en rekordsommar för Linköpings hotell, stugor och vandrarhem....
I dagarna två har det varit seniorfestival i Gamla Linköping. Välkände författaren och estradören...
I sommar har Gamla Linköping besökts av folk från hela Norden och trots att...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
kraftigt duggregn
9.5 ° C
10 °
9.2 °
97 %
2.1kmh
100 %
sön
10 °
mån
13 °
tis
15 °
ons
15 °
tor
15 °