Åtal för dubbelmord dröjer

Britt Louise Viklund, kammaråklagare.

Daniel Nyqvist har visserligen erkänt att det var han som utförde dubbelmordet på Ådalagatan för 16 år sedan. Men när det kommer till åtal och en rättegång mot honom kommer det att dröja. 

Åtal mot dubbelmördaren Daniel Nyqvist skulle vara väckt senast igår, den åttonde juli men nu förlängs den tiden fram till den femte augusti men inte heller den tiden kommer att räcka, spår Britt –  Louise Viklund, förundersökningsledare och kammaråklagare vid tingsrätten i Linköping.

– Det är en stor utredning. Även om utredningen är klar kommer det att dröja innan åtalet blir klart, säger hon till SVT Nyheter Öst.

Just nu befinner sig Daniel Nyqvist på rättsmedicinalverket i Huddinge för att genomgå en stor rättspsykiatrisk utredning. En sådan tar väldigt lång tid och det är ett av skälen till att det dröjer med ett åtal. Det andra skälet är att utredningen av dubbelmordet tar tid att gå igenom då den är mycket omfattande.

Daniel Nyqvist häktad för dubbelmord

37-årig man anhållen för 16 år gammalt dubbelmord i Linköping – har erkänt för advokat