15 C
Linköping
torsdag, september 21, 2023

Vårdslöshet bakom jättebranden i Skäggetorp?

Det var i lördagseftermiddag som ett av Stångåstadens hyreshus  på Skattegården i Skäggetorp blev lågornas rov. Ett intill liggande hus fick utrymmas då spridningsrisk förelåg. Nu börjar polisens tekniker arbeta med att hitta orsaken till branden. 

Det har gått ett par dygn sedan branden startade men ännu har det varit omöjligt för polisens tekniker att börja arbeta, det berättar Åsa Willsund, presstalesperson hos Linköpingspolisen och fortsätter:

– Branden utreds som grov allmänfarlig vårdslöshet vilket betyder att någon eller några personer varit väldigt  slarviga eller på annat sätt orsakat branden. Det finns i nuläget i vart fall inte någon misstanke om brott i samband med branden. Det kan dock ändras ju längre arbetet håller på och ju mer våra tekniker hittar. Det finns inte heller någon misstänkt person eller personer i nuläget.

Ett stort antal människor fick tillbringa natten i akutboenden och hur det blir för dem i framtiden återkommer news till i en annan artikel.

Branden i Skäggetorp: Två fastigheter utrymda

 

 

RELATERADE ARTIKLAR

Set var strax före klockan 20 på torsdagskvällen som räddningstjänst och polis larmades om...
Mord som kan liknas vid rena avrättningar, skott mot förskola och ett område i...
Någon gång mellan julafton och den 27 december ska någon eller okända personer skjutit...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
15 ° C
15.2 °
13.3 °
92 %
4.1kmh
0 %
tor
24 °
fre
21 °
lör
18 °
sön
16 °
mån
18 °