Tio års fängelse för mordförsök i Skäggetorp

FOTO: ARKIV

News har skrivit flera artiklar om det mordförsök som ägde rum i Skäggetorp under förra året. En 22 – årig man dömdes av Tingsrätten i Linköping  till 12 års fängelse men överklagade till Hovrätten som fastställde domen till 10 års fängelse för mordförsök. 

Det blir alltså tio års fängelse för mordförsök när hovrättens avkunnade domen mot en 22-årige man från Linköping som i november förra året sköt en man i Skäggetorp i Linköping med två skott. Den skjutne träffades i, bland annat magen och skadades svårt.

Enligt uppgifter från polisen finns det samband mellan mordförsöket och ett mord i Skäggetorp i februari i år då en ung man blev ihjälskjuten.

Rättegång om mordförsök i Skäggetorp börjar idag

Dödsskjutningen i skäggetorp – var det fel person som dödades?