3.7 C
Linköping
måndag, januari 30, 2023

Branden i Skäggetorp: Två fastigheter utrymda

Det brinner just nu i en fastighet på Skattegården i Skäggetorp. I skrivande stund börjar Räddningstjänsten att få kontroll över branden efter att man utrymt två fastigheter, enligt Ulf Lago på just räddningstjänsten. 

Branden som startade strax före klockan 16.00 på lördagens eftermiddag börjar nu Räddningstjänsten att få kontroll över och detta efter att man utrymt två fastigheter på den aktuella adressen.

– Vi har alltså utrymt dels huset som det brinner i och sedan ett intilliggande som det finns risk att branden sprider sig till. Det ryker också otroligt mycket, berättar Ulf Lago på just Räddningstjänsten och fortsätter med att det lär bli en lång kväll för Räddningstjänsten som troligen kommer att finnas kvar på platsen fram till midnatt i första hand.

Brinner kraftigt

Det är ett 25 – tal brandmän som är på plats för att bekämpa branden som beskrivs som ”kraftig” och det föreligger risk för att det eldhärjade flerbostadshuset kommer att brinna ner till grunden. Branden ska ha startat i en lägenhet på tredje våningen.

– Det är ännu för tidigt att avgöra varför det började brinna, menar Ulf Lago som bekräftar att inga personer, just nu, har anmälts saknade eller skadade.

Fastigheten har totalt ett 20-tal lägenheter och ägs av det kommunala bostadsbolaget Stångåstaden.

Vindsbrand i Skäggetorp

RELATERADE ARTIKLAR

Set var strax före klockan 20 på torsdagskvällen som räddningstjänst och polis larmades om...
Mord som kan liknas vid rena avrättningar, skott mot förskola och ett område i...
Någon gång mellan julafton och den 27 december ska någon eller okända personer skjutit...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
3.7 ° C
4.7 °
3.2 °
66 %
9.3kmh
0 %
mån
3 °
tis
4 °
ons
2 °
tor
1 °
fre
4 °