Nazister delade ut flygblad på Stora torget

Läsarbild

Under lördagens eftermiddag delade nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen ut flygblad mitt i centrala Linköping.

Det hela skedde helt öppet och mitt på det uteserveringstäta Stora torget.

– De var max sju stycken totalt, två med flaggor och sedan några som delade ut flygblad samt en kille i hästsvans som mest gick omkring. Det var även en person som filmade aktionen, säger ett vittne som befann sig på torget.

– Jag och min sambo satt och tog en öl efter jobbet när de här personerna dök upp. Det hela gick lugnt till men det konstiga var att de mest delade ut sin flygblad till folk med invandarbakgrund, bland annat till några kvinnor klädda i slöja. Det verkade nästan som det roade dem, fortsätter ögonvittnet.

Kristian Malzoff , vakthavande befäl hos Linköpingspolisen bekräftar att NMR var på plats på Stora Torget.

– Vi skickade dit två patruller om det skulle bli stökigt men sin vana trogen så stack de iväg direkt och ville inte uppge vilka de var. Vi har dock upprättat en anmälan om störade av ordning då deras aktion helt saknade tillstånd. Det hela ska ha gått lugnt tillväga förutom att det var något tjafs med en ordningsvakt, avslutar Malzoff.