12.6 C
Linköping
torsdag, oktober 6, 2022

Prins Daniel hälsade nya poliser i länet välkomna

17 stycken nya poliser förstärker länets poliskår. I fredags  den 12 juni fick Sverige 482 nya poliser då dessa examinerades i en liten annorlunda ceremoni.

I varje polisområde samlades en mindre grupp och alla grupper kopplades ihop digitalt för att ta del av tal av från bland annat rikspolischef Anders Thornberg, inrikesminister Mikael Damberg och prins Daniel.

– Det var ett annorlunda examensfirande i corona-tider. Men även om det skedde på ett annorlunda sätt så var glädjen lika stor. Att få hälsa nyexaminerade poliser välkomna som anställda i Polismyndigheten är ett av mina roligaste uppdrag som regionpolischef, säger Ulrika Herbst.

– Det ska bli otroligt roligt att äntligen få komma ut och jobba på egen hand. Vi har lärt oss massor under aspiranttiden, jag känner mig väl förberedd för att börja jobba på måndag, säger Moa Jangbrand, en av de nya poliser som nu börjar jobba i Linköping.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 25 ärenden mellan kl 22 och 06. Ett...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätta regnskurar
12.6 ° C
13 °
11 °
76 %
9.8kmh
40 %
tor
14 °
fre
14 °
lör
14 °
sön
14 °
mån
13 °