4.2 C
Linköping
torsdag, januari 21, 2021

En ny stadsdel växer fram

Det som förut hette Wahlbecks företagspark byter nu både skepnad men namnet Ebbepark har funnits ett tag nu.

Just nu byggs det för fullt på platsen i den östra delen av Valla. En plats som ska bli en ny och klimatsmart del av Linköping, i alla fall om man ska tro det som står på kommunens hemsida.

– Den första etappen i kvarteret Verkstan är i full gång. Förutom att de fina glasfasaderna kommer på plats så pågår det också arbete interiört, säger Anna-Maria Jakobsson, vd på Sankt Kors, i ett uttalande på samma hemsida.

Inflytt 2021

Det är tänkt att företagen ska kunna starta med inflytta in i kontorsbyggnaderna under 2021. I husen kommer det även att finnas lokaler för coworking, med ytor som hyresgästerna kan dela. Det blir även plats för konferenser.

– Företagen ska inte behöva ha egna konferensrum. I Ebbepark delar vi saker med varandra och följer värdeorden ”share”, ”care” och ”dare”, säger Anna-Maria.

Ebbepark består förutom Verkstaden även av av kvarteren Dynamiken, Lugnet och Labbet. I Dynamiken håller det kommunägda bolaget Lejonfastigheter på att bygga en kombinerad skola och kontorsbyggnad. Här blir det lokaler för Fridtunaskolan och för två kommunala förvaltningar. Kvarteret kommer även att få mer kontor, bostäder, butiker och en park.

Bostäder

I kvarteret Lugnet bygger Stångåstaden bostäder och då både hyresrätter och bostadsrätter. Totalt planerar Stångåstaden för 750 bostäder i Ebbepark.

Kvarteret Labbet blir den sista etappen i stadsdelen och väntas bli klar först om “några år”.

 

RELATERADE ARTIKLAR

Det är drygt ett och ett halvt år kvar tills det återigen är val...

Inbrott i city

Polisen larmades, strax innan 02.30 natten mot tisdag, till ett varuhus på Storgatan i...
Den första sprutan med vaccin mot covid 19 togs på Attendos vårdboende Duvan...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,031FöljareGilla
64FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
4.2 ° C
5 °
3.3 °
81 %
4.6kmh
20 %
tor
3 °
fre
5 °
lör
3 °
sön
1 °
mån
-2 °