Foto: Lkpg.News

Det var i lördags eftermiddag som polisen kallades till en adress i Vidingsjö där man upptäckt en bomb i närheten av en fastighet. Vid 21.00 – tiden var Nationella bombskyddet på plats och vid 23.00 – tiden sprängde man vad som skulle kunna varit en skarp bomb.

– Vi är mitt uppe i utredningen av lördagens händelse och kan inte riktigt ännu säga om det var en skarp laddning eller inte utan vi måste avvakta bombgruppens utlåtande, berättar Daniel Axelsson, chef för den avdelning som utreder grova brott vid Linköpingspolisen och fortsätter:

– Vi har även tagit en del föremål i beslag som vi ska titta närmare på. Det är nog allt jag kan säga i nuläget. Vi tittar även självklart på vilka som bor på den aktuella adressen.

– När det gäller gårdagens bomblarm på NFC så tog vi det säkra för det osäkra och lyckligtvis så visade det sig att det inte var något farligt föremål, avslutar Daniel Axelsson.

Bombgruppen sprängde misstänkt föremål

Misstänkt bomb i Vidningsjö