Misstänkt bomb i Vidningsjö

Foto: Lkpg.News

Vid 16.15-tiden på lördagen larmades polisen om en misstänkt bomb vid en papperskorg på en adress i Vidingsjö i Linköping.

– Det är inget som har smällt utan vi är där och undersöker ett föremål för att se vad det är, säger Mikael Bergman, polisens inre befäl, till Radio Östergötland.

Foto: Lkpg.News

Polisen har satt upp avspärrningsband runt två bilar på en villatomt och räddningstjänst samt ambulans finns i beredskap i närheten. Nationella bombskyddet är på väg till platsen för att undersöka och omhänderta föremålet. Polisen skriver på sin hemsida att det inte föreligger någon fara för allmänheten.

Polisen har inlett en förundersökning om grov allmänfarlig ödeläggelse.

Uppdatering
Med hjälp av en bombrobot togs föremålet omhand av bombgruppen och oskadliggjordes. Föremålet ska i närtid analyseras i syfte att fastställa dess uppbyggnad och konstruktion, skriver polisen på sin hemsida.