Bombgruppen sprängde misstänkt föremål

Foto: Lkpg.News

Larm inkom till polisen vid 16.30 – tiden under lördagens eftermiddag om att någon typ av farligt föremål ska funnits i närheten av en bostad i Vidingsjö. Om detta rapporterade lkpg.news redan under lördagen.

Nationella bombskyddet beordrades till platsen och vid 21.00 – tiden på kvällen var de på plats. Ett förhållandevis stort område spärrades av och vid 23.00 – tiden oskadliggjordes föremålet. Detta efter att flera boende i området evakuerats.

– Eftersom man inte med säkerhet kunnat fastställa att föremålet var ofarligt så bestämde man sig för att oskadliggöra det, berättar Polisens presstalesperson Björn Öberg på söndagens morgon för lkpg.news.

Avspärrningarna på platsen togs bort vid 02.00 – tiden natten till söndag.

Polisen har inlett en utredning om grov allmänfarlig ödeläggelse. I nuläget finns ingen misstänkt för aktuellt brott.

Misstänkt bomb i Vidningsjö