10 C
Linköping
söndag, februari 28, 2021

Moderattopp häktad för flera våldtäkter

En moderat toppolitiker i Östergötland häktades under måndagen för sex våldtäkter och grov kvinnofridskränkning mot en kvinna han har en relation med.

Det har de senaste dagarna stormat kring den moderattoppen. Det har både riks och lokal media berättat om. Han greps i slutet av förra veckan för grov kvinnofridskränkning mot en kvinna han har ett förhållande med. Kvinnan ska ha vårdats på sjukhus för de skador hon åsamkats.

Politikern, som varit kommunstyrelsens ordförande i sin kommun, fick redan på fredagen i förra veckan sparken av moderaterna från sina politiska uppdrag och får därför inte  längre företräda dem.

Chefsåklagaren Eva Nemec Nord har sagt till P4 Östergötland att hon begär en 14 dagars lång utredning. Om utredningen inte är klar inom de 14 dagarna begärs vanligtvis en omhäktning. Förhandlingen hölls bakom stängda dörrar. Efter nära två timmars förhandling kom så besked om att politikern häktas, berättar Sveriges Radio Östergötland. 

Enligt Aftonbladet har övergreppen varit både grova och pågått under en längre tid.

Moderattoppen förnekar brott.

Blir politikern dömd riskerar han ett fängelsestraff på upp till tio år. Åtal ska vara väckt senast den 25 november kl. 11.00.

RELATERADE ARTIKLAR

Polis larmades, under natten mot tisdag, till en bostad i Tannefors, Linköping, med anledning...
Klockan 00.44, natten mot lördag, fick polisen samtal om att en kvinna kunde befinna...
Tre män åtalas nu vid Linköpings tingsrätt för utpressning mot en butiksägare i Linköping....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,107FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
10 ° C
10 °
10 °
57 %
4.6kmh
0 %
sön
7 °
mån
8 °
tis
10 °
ons
5 °
tor
2 °