19.8 C
Linköping
torsdag, juli 29, 2021

Moderattopp häktad för flera våldtäkter

En moderat toppolitiker i Östergötland häktades under måndagen för sex våldtäkter och grov kvinnofridskränkning mot en kvinna han har en relation med.

Det har de senaste dagarna stormat kring den moderattoppen. Det har både riks och lokal media berättat om. Han greps i slutet av förra veckan för grov kvinnofridskränkning mot en kvinna han har ett förhållande med. Kvinnan ska ha vårdats på sjukhus för de skador hon åsamkats.

Politikern, som varit kommunstyrelsens ordförande i sin kommun, fick redan på fredagen i förra veckan sparken av moderaterna från sina politiska uppdrag och får därför inte  längre företräda dem.

Chefsåklagaren Eva Nemec Nord har sagt till P4 Östergötland att hon begär en 14 dagars lång utredning. Om utredningen inte är klar inom de 14 dagarna begärs vanligtvis en omhäktning. Förhandlingen hölls bakom stängda dörrar. Efter nära två timmars förhandling kom så besked om att politikern häktas, berättar Sveriges Radio Östergötland. 

Enligt Aftonbladet har övergreppen varit både grova och pågått under en längre tid.

Moderattoppen förnekar brott.

Blir politikern dömd riskerar han ett fängelsestraff på upp till tio år. Åtal ska vara väckt senast den 25 november kl. 11.00.

RELATERADE ARTIKLAR

Under fredagsmorgonen greps en man, som är i 55-årsåldern, misstänkt för att ha våldtagit...
Idag föll domarna mot de sex män som stått åtalade misstänkta för inblandning i dödsskjutningen...
Polisen larmades på söndagskvällen, till en bostad i Hackefors, Linköping, med anledning av ett...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,317FöljareGilla
69FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
19.8 ° C
20.3 °
18.1 °
59 %
5.1kmh
20 %
tor
18 °
fre
21 °
lör
20 °
sön
19 °
mån
20 °