16.7 C
Linköping
torsdag, maj 13, 2021

Moderattopp häktad för flera våldtäkter

En moderat toppolitiker i Östergötland häktades under måndagen för sex våldtäkter och grov kvinnofridskränkning mot en kvinna han har en relation med.

Det har de senaste dagarna stormat kring den moderattoppen. Det har både riks och lokal media berättat om. Han greps i slutet av förra veckan för grov kvinnofridskränkning mot en kvinna han har ett förhållande med. Kvinnan ska ha vårdats på sjukhus för de skador hon åsamkats.

Politikern, som varit kommunstyrelsens ordförande i sin kommun, fick redan på fredagen i förra veckan sparken av moderaterna från sina politiska uppdrag och får därför inte  längre företräda dem.

Chefsåklagaren Eva Nemec Nord har sagt till P4 Östergötland att hon begär en 14 dagars lång utredning. Om utredningen inte är klar inom de 14 dagarna begärs vanligtvis en omhäktning. Förhandlingen hölls bakom stängda dörrar. Efter nära två timmars förhandling kom så besked om att politikern häktas, berättar Sveriges Radio Östergötland. 

Enligt Aftonbladet har övergreppen varit både grova och pågått under en längre tid.

Moderattoppen förnekar brott.

Blir politikern dömd riskerar han ett fängelsestraff på upp till tio år. Åtal ska vara väckt senast den 25 november kl. 11.00.

RELATERADE ARTIKLAR

En 29-årig man i Linköping åtalas nu för flera våldtäkter, grova brott som utpressning...
Polis larmades, sent på fredagskvällen, till en bostad utanför Åtvidaberg med anledning av ett...
Polis larmades, under tisdagens förmiddag, till en adress i Tannefors med anledning av ett...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,247FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
16.7 ° C
18.6 °
14.8 °
52 %
3.6kmh
75 %
tor
15 °
fre
17 °
lör
14 °
sön
13 °
mån
16 °