-9.4 C
Linköping
onsdag, november 29, 2023

Moderattopp häktad för flera våldtäkter

En moderat toppolitiker i Östergötland häktades under måndagen för sex våldtäkter och grov kvinnofridskränkning mot en kvinna han har en relation med.

Det har de senaste dagarna stormat kring den moderattoppen. Det har både riks och lokal media berättat om. Han greps i slutet av förra veckan för grov kvinnofridskränkning mot en kvinna han har ett förhållande med. Kvinnan ska ha vårdats på sjukhus för de skador hon åsamkats.

Politikern, som varit kommunstyrelsens ordförande i sin kommun, fick redan på fredagen i förra veckan sparken av moderaterna från sina politiska uppdrag och får därför inte  längre företräda dem.

Chefsåklagaren Eva Nemec Nord har sagt till P4 Östergötland att hon begär en 14 dagars lång utredning. Om utredningen inte är klar inom de 14 dagarna begärs vanligtvis en omhäktning. Förhandlingen hölls bakom stängda dörrar. Efter nära två timmars förhandling kom så besked om att politikern häktas, berättar Sveriges Radio Östergötland. 

Enligt Aftonbladet har övergreppen varit både grova och pågått under en längre tid.

Moderattoppen förnekar brott.

Blir politikern dömd riskerar han ett fängelsestraff på upp till tio år. Åtal ska vara väckt senast den 25 november kl. 11.00.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 25 ärenden mellan kl 22 och 06. Ett...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt snöfall
-9.4 ° C
-6.2 °
-10 °
92 %
3.1kmh
100 %
tis
-6 °
ons
-5 °
tor
-3 °
fre
-3 °
lör
-8 °