BMW – ligan slog till i natt

Foto: News (arkiv)

Natten mot måndag fick ett stort antal BMW – ägare sina bilar förstörda och plundrade. De följer sitt vanliga mönster, menar Thomas Agnevik, presstalesperson vid Linköpingspolisen.

Inte mindre än åtta BMW:s fick sina rattar stulna, instrumentpaneler förstörda och GPS – system snodda. Denna gång drabbades central Linköping, Valla och Tannefors / Hejdegården.

– Att det rör sig om samma liga är nog inget att tvivla på, menar Thomas Agnevik, presstalesperson hos Linköpingspolisen och fortsätter:

– Det är samma tillvägagångssätt och man stjäl rattar och ljudanläggning samt GPS – systemet. Oftast krossar man en sidoruta och ibland även två. Det verkar även som om man jobbar snabbt och tyst.

Läsarbild

– Har någon sett saker man kan sätta i samband med nattens stöldraid så får man gärna kontakta oss på 114 14 och berätta. Vi prioriterar de här stölderna och det vore väldigt skönt att få fast de skyldiga, avslutar Agnevik.

Bilarna har stått parkerade i Hejdegården, Kallerstad, Östra Valla (2 st), Tannefors, Ramshäll och Gottfridsberg. Rutor har krossats på bilarna och därefter har stöld skett av rattar, instrumentpanel, navigationsutrustning och informationsdisplay. I samtliga fall har polisen påbörjat utredningar om stöld genom inbrott och brottsplatsundersökning genomförs.