20.8 C
Linköping
måndag, juni 21, 2021

BMW – ligan slog till i natt

Natten mot måndag fick ett stort antal BMW – ägare sina bilar förstörda och plundrade. De följer sitt vanliga mönster, menar Thomas Agnevik, presstalesperson vid Linköpingspolisen.

Inte mindre än åtta BMW:s fick sina rattar stulna, instrumentpaneler förstörda och GPS – system snodda. Denna gång drabbades central Linköping, Valla och Tannefors / Hejdegården.

– Att det rör sig om samma liga är nog inget att tvivla på, menar Thomas Agnevik, presstalesperson hos Linköpingspolisen och fortsätter:

– Det är samma tillvägagångssätt och man stjäl rattar och ljudanläggning samt GPS – systemet. Oftast krossar man en sidoruta och ibland även två. Det verkar även som om man jobbar snabbt och tyst.

Läsarbild

– Har någon sett saker man kan sätta i samband med nattens stöldraid så får man gärna kontakta oss på 114 14 och berätta. Vi prioriterar de här stölderna och det vore väldigt skönt att få fast de skyldiga, avslutar Agnevik.

Bilarna har stått parkerade i Hejdegården, Kallerstad, Östra Valla (2 st), Tannefors, Ramshäll och Gottfridsberg. Rutor har krossats på bilarna och därefter har stöld skett av rattar, instrumentpanel, navigationsutrustning och informationsdisplay. I samtliga fall har polisen påbörjat utredningar om stöld genom inbrott och brottsplatsundersökning genomförs.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen i Polisområde Öst får en välkommen förstärkning när 23 nya poliser välkomnades till...
Under natten till torsdagen utsattes ett företag på Storgatan i centrala Linköping för skadegörelse....
En man har anhållits som skäligen misstänkt för mord i stadsdelen Berga, Linköping. Mannen greps efter...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,291FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
20.8 ° C
26.8 °
17.2 °
80 %
3.1kmh
20 %
mån
25 °
tis
23 °
ons
19 °
tor
26 °
fre
24 °