21.6 C
Linköping
torsdag, juli 29, 2021

Biljakt på Kindagatan

Strax före klockan 23.00 på torsdagskvällen stoppade en polispatrull en bilist på Kindagatan i Linköping efter ett kortare förföljande.

Föraren var känd sedan tidigare för att ha kört rattfull. Även denna gång blev han misstänkt för drograttfylleri, ringa narkotikabrott samt grov olovlig körning, och togs med för provtagning. Mannen är i 60-årsåldern. Polisen beslagtog bilnycklarna tillfälligt för att förhindra fortsatt brottslighet.

Vid 20.30-tiden tog  polisen  emot en anmälan om bedrägeri mot en kvinna i 85-årsåldern boende i Skäggetorp. Kvinnan hade fått ett samtal från en man som utgav sig för att ringa från bostadsbolaget och som sa att han skulle komma för att kontrollera brandvarnaren i bostaden.

En man kom till bostaden och konstaterade att batteriet till brandvarnaren behövde bytas. Han bad att få låna kvinnans bankkort några minuter för att ordna ett nytt batteri, han tog med bankkortet och försvann från platsen utan att komma tillbaka.
Polisen har varit och pratat med kvinnan och en anmälan om bedrägeri kommer att skrivas. Det är i nuläget oklart om kvinnan saknar några pengar.

Utöver detta har polisen hanterat berusade personer, utfärdat böter för trafikbrott, hanterat en del viltolyckor, och framför allt genomfört kontroller på eget initiativ och åkt på larm från allmänheten, som inte har lett till brottsmisstankar. Allt detta enligt polisens hemsida.

RELATERADE ARTIKLAR

På lördagskvällen fick polisen flera samtal om en bil som framfördes mycket aggressivt och...
Region Östergötland går ut och varnar för bedrägeriförsök via telefon efter att ett fall...
Under torsdagens eftermiddag och strax efter klockan 17.00 inträffade ett åldringsbrott i Mjölby....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,317FöljareGilla
69FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
något regn
21.6 ° C
24.4 °
17.2 °
51 %
6.2kmh
20 %
tor
20 °
fre
18 °
lör
21 °
sön
19 °
mån
15 °