11.6 C
Linköping
fredag, september 30, 2022

Biljakt på Kindagatan

Strax före klockan 23.00 på torsdagskvällen stoppade en polispatrull en bilist på Kindagatan i Linköping efter ett kortare förföljande.

Föraren var känd sedan tidigare för att ha kört rattfull. Även denna gång blev han misstänkt för drograttfylleri, ringa narkotikabrott samt grov olovlig körning, och togs med för provtagning. Mannen är i 60-årsåldern. Polisen beslagtog bilnycklarna tillfälligt för att förhindra fortsatt brottslighet.

Vid 20.30-tiden tog  polisen  emot en anmälan om bedrägeri mot en kvinna i 85-årsåldern boende i Skäggetorp. Kvinnan hade fått ett samtal från en man som utgav sig för att ringa från bostadsbolaget och som sa att han skulle komma för att kontrollera brandvarnaren i bostaden.

En man kom till bostaden och konstaterade att batteriet till brandvarnaren behövde bytas. Han bad att få låna kvinnans bankkort några minuter för att ordna ett nytt batteri, han tog med bankkortet och försvann från platsen utan att komma tillbaka.
Polisen har varit och pratat med kvinnan och en anmälan om bedrägeri kommer att skrivas. Det är i nuläget oklart om kvinnan saknar några pengar.

Utöver detta har polisen hanterat berusade personer, utfärdat böter för trafikbrott, hanterat en del viltolyckor, och framför allt genomfört kontroller på eget initiativ och åkt på larm från allmänheten, som inte har lett till brottsmisstankar. Allt detta enligt polisens hemsida.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 25 ärenden mellan kl 22 och 06. Ett...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
växlande molnighet
11.6 ° C
12 °
11.2 °
73 %
3.6kmh
40 %
fre
11 °
lör
16 °
sön
14 °
mån
15 °
tis
15 °