2.2 C
Linköping
måndag, februari 26, 2024

Linköping: Universitetet utrymt efter hot

På tisdagsförmiddagen kontaktades polisen om hot mot Linköpings universitet.

Affischer med hotfullt innehåll hade satts upp på flera ställen på Linköpings Universitet i Valla, skriver polisen på sin hemsida. På affischerna fanns en hashtagg som i sin tur leder till ett instagramkonto där en person framför ett indirekt hot i ett filmklipp om att personen kommer att skada människor på skolan, skriver Aftonbladet.

Universitet tog under eftermiddagen beslut om att utrymma lokalerna i Linköping och Norrköping och ställa in lektioner och föreläsningar.

Polisen har upprättat anmälningar gällande grovt olaga hot mot grupp, grovt vapenbrott samt olaga affischering. Man arbetar nu med att få fram information om vem som har framfört hotet.

Uppdatering
Vid 19.20-tiden meddelade polisen att den misstänkte gärningsmannen hämtats in till förhör. Det är en man i 25-årsåldern och är ej känd av polisen sedan tidigare. Ingripandet gick lugnt till väga och polisen bedömer inte längre att det föreligger någon fara för allmänheten.

Under kvällen har förhör med den misstänkte hållits och polisen har också genomfört en husrannsakan i bostaden. Vid 20.30-tiden beslutade chefsåklagare att anhålla mannen på sannolika skäl misstänkt för grovt olaga hot och vapenbrott. Under lördagen kommer fortsatta förhör att ske med den misstänkte tillsammans med offentlig försvarare.

Beslut om den anhållne ska begäras häktad ska tas av åklagare senast på måndag klockan tolv.

RELATERADE ARTIKLAR

Polis och räddningstjänst befinner sig just nu vid Migrationsverket i Norrköping. Anledningen är att...
Polis kallades under måndagskvällen till Stratomtavägen i Linköpin där en tonåring hade stämt träff ...
Den senaste tiden har det, som säkert inte undgått en endaste Linköpingsbo, skett en...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
något regn
2.2 ° C
2.8 °
1.7 °
99 %
2.6kmh
75 %
mån
4 °
tis
6 °
ons
5 °
tor
6 °
fre
8 °