-9.4 C
Linköping
tisdag, november 28, 2023

Linköping: Misstänkt farligt föremål i Tannefors

På fredagsmorgonen fick polisen samtal om ett misstänkt farligt föremål på Nya Tanneforsvägen i Linköping.

Polisen fick larmet vid 07.40-tiden. Föremålet hade hittats utomhus och låg helt öppet. Det ska vara gjort på ett sätt som gör att det ska uppfattas som ett farligt föremål, skriver polisen på sin hemsida.

Föremålet fotograferades och bilderna skickades till Nationella bombskyddet. De kunde inte bedöma huruvida föremålet var farligt eller ej på distans och skickade bombtekniker till platsen för undersökning. Även räddningstjänst och ambulans har skickats till platsen.

Ett område kring fyndplatsen har spärrats av. Polisen uppger att det är en ren säkerhetsåtgärd och att detta inte innebär någon konkret fara för allmänheten. Trots det har flera bostäder utrymts och i skrivande stund har boende på Nya Tanneforsvägen 40 A, B, och C, 42, 44, 46 och 48 samt Åkersbergsgatan 11A, 11B, 12A, 13 och 14 fått lämna sina lägenheter.

Vid 11.30-tiden hade bombtekniker anlänt till platsen och påbörjat sitt arbete.

Linköpings kommun har upprättat en trygghetspunkt på Kungsbergsskolan som bemannas med personal från Frivilliga resursgruppen. Elever, förskoleklasser och barn på fritids som är inhysta i de tillfälliga paviljongerna vid Kungsbergets idrottsplats är evakuerade till Kungsbergsskolan.

Uppdatering
Klockan 14.10 meddelade polisen att Nationella bombskyddet var färdiga med sin undersökning. Bombteknikerna kunde konstatera att föremålet var ofarligt och man kunde börja plocka ner avspärrningarna. Polisen har upprättat en anmälan om olaga hot mot grupp.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00 hanterat ett 100-tal ärenden som...
Efter omfattande debatt och centrala fackliga förhandlingar har äldrenämnden fattat beslut om hur en...
På kommunfullmäktiges sammanträde den 23 november skulle den mycket omdebatterade frågan om Tinnerbäcksbadets "Badsjö"...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt snöfall
-9.4 ° C
-6.2 °
-10 °
92 %
3.1kmh
100 %
tis
-6 °
ons
-5 °
tor
-3 °
fre
-3 °
lör
-8 °