15.7 C
Linköping
söndag, juli 21, 2024

Misshandel, mordbrand och drograttfylleri

Polisens regionledningscentral har hanterat ett 80-tal ärenden som rör Östergötlands län.

Misstänkt fångades in i kamera

En kvinna ringer in till polisen och berättar att hon blivit misshandlad med ett vasst tillhygge av en man som ville ha pengar. Händelsen hade utspelat sig i Ramshäll.

Med hjälp av uppgifter från förhör kunde en misstänkt man ses i en polisens kameror i Berga. Detta ledde till att patrullerna fick en bild på en misstänkt man som också påträffades vid Majeldstorget. Kvinnan kördes av polisen till sjukhus för omplåstring av icke allvarlig art. Mannen , som är i 20-årsåldern, greps misstänkt för grov misshandel och anhölls senare under natten.

Misstänkt mordbrand i Norrköping

Polis och räddningstjänst larmades 02:53 till Fredriksdalsgatan i Norrköping med anledning av brand i byggnad. En inringare kunde se att det brann med öppna lågor inne i en affärslokal. Lågor slog ut på gatan när släckningsarbetet påbörjades och det fanns glassplitter flera meter utanför lokalen. Efter att branden släckts genomsöktes lokalen efter skadade personer men inget hittades. Brandplatsen spärrades av för teknisk undersökning då ingen naturlig orsak kunde ses till det inträffade. En förundersökning rörande mordbrand är öppnad. Ingen misstänkt är gripen.

En man i 25-årsåldern misstänkt för flera brott

Larm klockan 20:09 om en trafikolycka, singel, på riksväg 51 i Ljusfallshammar utanför Finspång. En man i 25-årsåldern krockar med sin bil i räcket. Sedan hoppar han upp på motorhuven och förstör vindrutan på en annan bil som stannat till vid olycksplatsen. Mannen, som är skadad men inte allvarligt, tar sig från platsen och in i ett närliggande hus. Där påträffas han av polis och omhändertas. Mannen är nu misstänkt för drograttfylleri, ringa narkotikabrott för eget bruk, skadegörelse och grovt hemfridsbrott.

Vägen var avstängd i ena körriktningen och trafiken leddes om via andra vägar i samhället under bärgningen. Ingen annan person skadades fysiskt.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral öst har hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län. Det har...
Polisen har hanterat ett 80-tal ärenden i Östergötlands län under natten. Inga allvarliga händelser...
Polisen har hanterat ett 80-tal ärenden i Östergötlands län. Man gripen för misshandel Strax efter 20:00...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
15.7 ° C
16 °
13.7 °
90 %
1kmh
100 %
sön
26 °
mån
25 °
tis
23 °
ons
24 °
tor
19 °