17.4 C
Linköping
söndag, juli 21, 2024

Försvunnen person i Linköping – Grov misshandel i Norrköping

Polisen har hanterat ett 50-tal ärenden i Östergötlands län. Inga allvarliga händelser eller grova våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Polisen söker försvunnen person

Polisen har under natten sökt efter en försvunnen man i 80-årsåldern. Mannen ska ha avvikit från sitt hem i Vidingsjö i Linköping under måndagsförmiddagen.
Signalement: Grått hår, tunnhårig, smal kroppsbyggnad, omkring 175 centimeter lång, klädd i svart jacka, blå/vitrandig t-shirt, grön/svarta fritidsbyxor, eventuellt en svart keps.
Polisen har sökt av stora områden, bland annat kring Vidingsjö motionscentrum, i naturreservatet och kring Ekängsjön men vill gärna ha allmänhetens hjälp. Mannen tycker om att vara i skog och mark, och kan röra sig relativt väl.
Har man upplysningar eller observationer kring den försvunne mannen, ring 114 14.

Man gripen för misshandel

Polisen larmades vid 15-tiden till en adress i Östantill med anledning av att inringare sett en blodig kvinna utomhus. Enligt uppgift har en man inomhus utdelat slag på olika sätt som skadat målsägaren. Polisen har lokaliserat mannen, som är i 55-årsåldern, och gripit honom misstänkt för grov misshandel. Den misstänkta brottsplatsen är avspärrad i väntan på teknisk undersökning. Förhör av vittnen och inblandade ska utföras.

Den här typen av misstänkt brottslighet kan bara bekämpas gemensamt av samhället. Samverkan är avgörande, med kommuner, socialtjänst, vården, psykiatrin, Kriminalvården och frivilligorganisationer. Informationsdelning är centralt och det lagliga stödet för att bryta sekretess när våld i relation kan misstänkas måste användas i högre grad för att kunna stoppa våldet.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral öst har hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län. Det har...
Polisen har hanterat ett 80-tal ärenden i Östergötlands län under natten. Inga allvarliga händelser...
Polisen har hanterat ett 80-tal ärenden i Östergötlands län. Man gripen för misshandel Strax efter 20:00...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
17.4 ° C
18.1 °
15.6 °
88 %
3.6kmh
0 %
sön
26 °
mån
25 °
tis
23 °
ons
24 °
tor
19 °