15.7 C
Linköping
söndag, juli 21, 2024

BLÅLJUS: Bråk, misshandel och rattfylleri

Polisen har hanterat ett 65-tal ärende som berör Östergötland.

Misshandlad man i Norrköping

Polisen larmades 22:00 till Klockaretorpet med anledning av en misshandel. En inringare hade funnit en misshandlad man utomhus och larmat. Mannen var vaken och talbar men hade skador både av trubbigt och vasst våld. Vidare saknas personliga tillhörigheter.

Brottsplatsen var utomhus på en parkering i anslutning till Hjalmar Lundgrens gata i Norrköping. Förhör har hållits och en förundersökning är öppnad på rån samt grov misshandel.

Inbrott i Norköpingsbutik

Polisen larmades 00:30 av inringare till Krematorievägen i Norrköping med anledning av ett inbrott i en blomsterbutik. Någon hade krossat en ruta och tagit sig in i butiken. Det är dock oklart vad som tillgripits. Flera personer kontrollerades men ingen gärningsman kunde bindas till brottet. En anmälan som stöld genom inbrott upprättades.

Misstänkt knivman sedd av flera inringare

Polisen larmades igår kväll till Fogdegatan i Skäggetorp av flera inringare som sett en man springa med ett vasst tillhygge. Det skulle ha börjat med ett bråk mellan flera personer. Dessa var av ännu oklar orsak inte ense med varandra. Ingen skadad person är ännu funnen. Hela fastigheten på den initiala brottsplatsen är genomsökt utan att det påträffats någon skadad person. Polisen fortsätter arbetet genom att samla in vittnesuppgifter.

Förhör har gjorts med samtliga inringare och vittnen. Flyktvägen lokaliserades och en polishund spårade för att om möjligt finna ett tillhygge. Två personer greps. En förundersökning på grovt olaga hot är öppnad.

Män misshandlade flicka i Norrköping

Polisen larmades igår till Rambodal, Norrköping. En flicka under 18 år hade misshandlats på olika sätt och samt även med ett vasst tillhygge av en eller flera yngre män. Dessa drog även in flickan i ett skogsparti innan hon kunde fly. Polisen spärrar av en misstänkt brottsplats för teknisk undersökning där sökning med hund är en del av utredningen. Vidare hålls förhör med vittnen och målsägande.

En förundersökning öppnas på grov misshandel samt olaga frihetsberövande. Flickan är inte livshotande skadad.

Rattfyllerist i diket

Polis och räddningstjänst larmades igår 15:28 till Rosenkällavägen i Tinnerö, Linköping. En manlig förare hade av oklar anledning kört ner i diket och enligt uppgift voltat med två yngre drabbade personer i bilen.

Alkoholutandningsprov får tas på den som skäligen kan misstänkas för brott och så gjordes. Utfallet blev positivt och mannen blir misstänkt för rattfylleri. Patrullen skrev också en orosanmälan, en så kallad sol14. Bilen bärgades.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral öst har hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län. Det har...
Polisen har hanterat ett 80-tal ärenden i Östergötlands län under natten. Inga allvarliga händelser...
Polisen har hanterat ett 80-tal ärenden i Östergötlands län. Man gripen för misshandel Strax efter 20:00...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
15.7 ° C
16 °
13.7 °
90 %
1kmh
100 %
sön
26 °
mån
25 °
tis
23 °
ons
24 °
tor
19 °