2.2 C
Linköping
måndag, februari 26, 2024

Länsstyrelsen stöttar ny stödlinje för utsatta – Öppnar i sommar

Nu i sommar öppnar en ny stödtelefon för de som är utsatta eller riskerar att utsättas för hedersrelaterat våld och förtryck samt deras närstående. Stödtelefonen kommer att drivas av Nationellt centrum för kvinnofrid.

Stödlinjen ska erbjuda råd och vägledning på generell nivå. Linjen ska vara öppen för alla oavsett kön och ålder. Initialt erbjuds stöd via telefon men det kommer även att finnas en chattfunktion på sikt.

– Vi är nu klara med ansökningsprocessen och ser fram emot att stödlinjen öppnar till sommaren, säger Sandra Petersson, chef för Nationellt centrum mot hedersrelaterat våld och förtryck (NCH), vid Länsstyrelsen Östergötland på myndighetens hemsida.

Värdefulla erfarenheter

Utifrån NCH:s uppgift att säkerställa att det finns en nationell stödfunktion för utsatta och deras närstående, har aktörer under hösten fått möjlighet att ansöka om att få införa och driva verksamheten inom ramen för ett pilotprojekt. Valet föll på Nationellt centrum för kvinnofrid (NCK), som idag redan driver tre stödlinjer och har värdefulla erfarenheter och kunskaper från dessa.

– Vi ser fram emot att ta oss an det nya uppdraget. Vi har lång erfarenhet av att driva stödtelefon för våldsutsatta och tar redan idag emot samtal från personer som är utsatta för hedersrelaterat våld och förtryck, säger Anita Hussénius, föreståndare på NCK.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har hanterat ett 60-tal ärenden som rör Östergötlands län. Polisen bland annat...
En lugn natt trots löningshelg. Inget större ärende. Krockade med älg Klockan 22.54 en älgolycka mellan...
Polismyndigheten har beslutat om kamerabevakning med drönare i samband med hockeymatchen mellan LHC och...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
något regn
2.2 ° C
2.8 °
1.7 °
99 %
2.6kmh
75 %
mån
4 °
tis
6 °
ons
5 °
tor
6 °
fre
8 °