18.2 C
Linköping
torsdag, juli 25, 2024

Ny vd och koncernchef för Tekniska verken utsedd

Tekniska verkens styrelse har nu utsett Conny Udd, nuvarande divisionschef för division Energy & Industry, Sweco Sverige, till ny vd och koncernchef för Tekniska verken i Linköping AB.

Tillträde sker under första halvan av 2024, specifikt datum är ännu inte helt klart. Klas Gustafsson, som sedan den 1 september 2023 varit tillförordnad vd, går i samband med tillträdet tillbaka till sin ordinarie tjänst som vice vd.


– Jag är väldigt glad över att kunna hälsa Conny Udd välkommen till Tekniska verken. Conny har en gedigen kunskap om branschen, samtidigt som han står för ett värderingsdrivet och tydligt ledarskap med fokus på utveckling och samverkan. Detta är egenskaper vi eftersökt, då vi ser att de kommer att krävas för att vi ska behålla vår ledande position i energiomställningen och samtidigt klara de komplexa framtidsutmaningar som branschen har framför sig, säger Maria Almesåker, styrelseordförande, Tekniska verken i ett pressmeddelande.

Kommer från Sweco

Conny Udd kommer närmast från Sweco där han 2015 började som vd för Sweco Energy och nu innehar tjänsten som divisionschef för division Energy & Industry i Sweco Sverige. Han har även haft olika ledande roller inom Rejlers Sverige.

– Tekniska verken är ett företag med starkt varumärke, som ligger i framkant inom samtliga verksamhetsgrenar, och jag är hedrad över förtroendet att få leda verksamheten vidare. Det är imponerande hur man på ett effektivt och säkert sätt ansvarar för en rad samhällsviktiga funktioner och samtidigt ligger långt framme när det gäller innovation. Jag har ett stort engagemang i frågor som rör hållbar energiproduktion, samt samhälls- och verksamhetsutveckling. Det är exempel på områden där jag hoppas kunna bidra och samtidigt få ta del av den omfattande kompetens som finns inom hela koncernen. Jag ser mycket fram emot att få lära mig mer om verksamheterna och möta både medarbetare och kunder när jag är på plats, säger Conny Udd.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen har hanterat ett 60-tal ärenden i Östergötlands län. Larm inkommer 03:10 om en brinnande...
Linköping FC värvar isländsk U23-spelare, Maria Ólafsdóttir Grós. När hon nu ansluter till...
Polisens regionledningscentral öst hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län. Inga grova våldsbrott har...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
18.2 ° C
20 °
17.2 °
84 %
4.6kmh
75 %
tor
22 °
fre
24 °
lör
20 °
sön
22 °
mån
22 °