2.2 C
Linköping
måndag, februari 26, 2024

Kommunen tar över sportcenter i Stångebro

Det kom inte direkt som någon överraskning att Linköpings kommun tar över driften av Sportcenter på Stångebro. Övertagandet från och med 1 maj 2024 och De som redan har köpt träningskort inom gymverksamheten hos Sportcenter AB kommer kunna nyttja det till sista december 2024.

Hyresavtalet med Sportcenter AB skulle ha löpt ut 2026, men kommunen tar över lokalen i förtid mot en kostnad på fyra miljoner kronor.

Långvarigt problem för racketsporterna

På grund av lokalbrist har racketsporterna tennis, badminton och bordtennis under flera år saknat bra träningsmöjligheter, och tillfälliga lösningar har fått tas fram. Genom övertagandet av driften kommer kommunen kunna garantera långsiktighet för föreningarna inom racketsporterna bland barn och unga.

– Äntligen har vi lyckats få till en bra och långsiktig lösning som både tillgodoser skolans och föreningslivets behov av idrottslokaler. Det är bra att vi som kommun har rådighet över träningsanläggningen. Det är viktigt att vi kan erbjuda våra barn och unga bra träningsmöjligheter, inte minst med tanke på hur samhället ser ut där fler skulle må bra av en meningsfull fritid och rörelseglädje, säger Kristina Edlund., säger Kristina Edlund (S), kommunstyrelsens ordförande i en presskommentar.

Fler hallar på gång

Sportcenterlokalerna ska främst användas av skolor och föreningar som bedriver verksamhet inom racketsporter för barn och unga.

För att säkerställa att det framöver kommer finnas tillräckligt med träningslokaler för olika idrotter inom kommunen, kommer bland annat Vasahallen invigas våren 2024. Därefter följer en multihall för flera idrotter i Kallerstad, som beräknas vara klar runt 2026.

RELATERADE ARTIKLAR

En lugn natt trots löningshelg. Inget större ärende. Krockade med älg Klockan 22.54 en älgolycka mellan...
Polismyndigheten har beslutat om kamerabevakning med drönare i samband med hockeymatchen mellan LHC och...
SMHI har under den senaste tiden utfärdat flera gula och orangea vädervarningar i länet...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
något regn
2.2 ° C
2.8 °
1.7 °
99 %
2.6kmh
75 %
mån
4 °
tis
6 °
ons
5 °
tor
6 °
fre
8 °