18.2 C
Linköping
torsdag, juli 25, 2024

BLÅLJUS: Vapenliknade föremål och inbrott

Polisen har hanterat ett 60-tal ärenden i Östergötlands län. Det är fortsatt mycket viltolyckor samt en del trafikolyckor relaterade till väglaget.

Person ska ha haft vapenliknande föremål

Klockan 12:18 Polis larmades till Skäggetorp, Linköping, med anledning av att en inringare ska ha sett en person rikta ett vapenliknande föremål mot en annan person. Detta ska ha skett utomhus. Polis är på plats för att utreda vad som har inträffat. Ingen person har skadats fysiskt och det finns ingen fara för allmänheten. Rättsläget nu är grovt olaga hot samt vapenbrott. Ingen person har gripits.

Vilbergen, Norrköping
Väktare noterar att entrédörren till en restaurang i Vilbergen är uppbruten. När polispatrull kom till platsen var ingen gärningsperson kvar. Värdet på det stulna är okänd men det ska röra sig om alkohol och kontanter. Ingen är gripen.

Haga. Norrköping
Larm om inbrott på en restaurang i Haga i Norrköping inkommer. På plats upptäcks att rutor är sönderslagna och kassan eventuellt uppbruten. Det är oklart om gärningspersonen fick med sig någonting från platsen. En anmälan om stöld genom inbrott är skriven och ingen person har kunnat gripas som misstänkt. Brottsplatsundersökning är genomförd.

Oxelbergen Norrköping
Larm inkommer om inbrott på en budfirma i Norrköping. På plats kan vissa spår säkras men ingen gärningsperson finns kvar. Det är oklart om gärningspersonen fick med sig något gods. En anmälan om stöld genom inbrott skrivs.

Finspång
Polis kallas till ett företag i Vibergaområdet i Finsång med anledning av pågående inbrott. Gärningspersonerna fick med sig flera kassar med varor. Cirka en halvtimme senare får polispatrull upp ögonen för ett fordon som vänder när man ser polisen. De personer som var i fordonet försökte springa från platsen men en person under 20 år, kunde gripas tack vare spårning av polishund med förare.


Oxelbergen Norrköping
Larm inkommer om inbrott på en restaurang. När patrull kom till platsen konstateras att kassan är uppbruten. Ingen person fanns kvar i lokalen. Det är oklart om gärningspersonen fick med sig någonting. En anmälan om stöld genom inbrott skrivs och en brottsplatsundersökning har genomförts.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen har hanterat ett 60-tal ärenden i Östergötlands län. Larm inkommer 03:10 om en brinnande...
Linköping FC värvar isländsk U23-spelare, Maria Ólafsdóttir Grós. När hon nu ansluter till...
Polisens regionledningscentral öst hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län. Inga grova våldsbrott har...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
18.2 ° C
20 °
17.2 °
84 %
4.6kmh
75 %
tor
22 °
fre
24 °
lör
20 °
sön
22 °
mån
22 °