3.2 C
Linköping
lördag, februari 24, 2024

Länsförsäkringar Östgöta delar ut Julgåvor till ideella föreningar

Länsförsäkringar Östgöta delar nu för nionde året i rad, ut julgåvor till ett värde av 200 000 kronor. Mottagarna är fem lokala ideella föreningar i länet; Julhjälpen i Mjölby, Julänglar i Motala, Östergötlands Stadsmission, Guldkant Söderköping och Kisa Scoutkår.

Föreningarna bidrar på olika sätt till trygghet för östgötar.

– Genom att stötta hjälporganisationer som gör tillvaron bättre och tryggare för många människor runt jul hoppas vi kunna skänka lite julefri. Speciellt ett år som detta med ett väldigt tufft ekonomiskt klimat, säger Tommy Eklöf, hållbarhetschef på Länsförsäkringar Östgöta i ett pressmeddelande.

Enligt SCB

Enligt SCB:s mätningar lever närmare 21 000 barn i Östergötland i familjer som varje dag kämpar med ekonomisk utsatthet. Samtidigt vittnar många av Länsförsäkringar Östgötas samarbetspartners om att det är färre som har möjlighet att stötta deras insatser. 2023 års julgåva är därför viktig och extra välkommen.

Julfest för pensionärer

Mottagarna i Mjölby och Motala är initiativ som ger östgötar ett tillskott av hygienartiklar, mat och julklappar. Östergötlands Stadsmission får en julgåva till sin ungdomsverksamhet som ökar tryggheten för unga i Norrköping och Linköping. Guldkant Söderköping är en ideell förening som förgyller vardagen för äldre och ensamma människor i Söderköping. Julgåvan bidrar till en julfest för ett hundratal pensionärer. Kisa Scoutkår, som jobbar för att ge barn och unga en meningsfull fritid, får genom julgåvan möjlighet att bygga en efterlängtad brygga till sin verksamhet som kommer möjliggöra många paddelturer.

RELATERADE ARTIKLAR

Polismyndigheten har beslutat om kamerabevakning med drönare i samband med hockeymatchen mellan LHC och...
SMHI har under den senaste tiden utfärdat flera gula och orangea vädervarningar i länet...
Saab har idag tecknat ett kontrakt med Försvarets materielverk (FMV) och tagit emot en...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
3.2 ° C
3.7 °
-0.3 °
88 %
3.6kmh
0 %
lör
3 °
sön
6 °
mån
5 °
tis
6 °
ons
6 °