14 C
Linköping
onsdag, juli 24, 2024

Länsförsäkringar Östgöta delar ut Julgåvor till ideella föreningar

Länsförsäkringar Östgöta delar nu för nionde året i rad, ut julgåvor till ett värde av 200 000 kronor. Mottagarna är fem lokala ideella föreningar i länet; Julhjälpen i Mjölby, Julänglar i Motala, Östergötlands Stadsmission, Guldkant Söderköping och Kisa Scoutkår.

Föreningarna bidrar på olika sätt till trygghet för östgötar.

– Genom att stötta hjälporganisationer som gör tillvaron bättre och tryggare för många människor runt jul hoppas vi kunna skänka lite julefri. Speciellt ett år som detta med ett väldigt tufft ekonomiskt klimat, säger Tommy Eklöf, hållbarhetschef på Länsförsäkringar Östgöta i ett pressmeddelande.

Enligt SCB

Enligt SCB:s mätningar lever närmare 21 000 barn i Östergötland i familjer som varje dag kämpar med ekonomisk utsatthet. Samtidigt vittnar många av Länsförsäkringar Östgötas samarbetspartners om att det är färre som har möjlighet att stötta deras insatser. 2023 års julgåva är därför viktig och extra välkommen.

Julfest för pensionärer

Mottagarna i Mjölby och Motala är initiativ som ger östgötar ett tillskott av hygienartiklar, mat och julklappar. Östergötlands Stadsmission får en julgåva till sin ungdomsverksamhet som ökar tryggheten för unga i Norrköping och Linköping. Guldkant Söderköping är en ideell förening som förgyller vardagen för äldre och ensamma människor i Söderköping. Julgåvan bidrar till en julfest för ett hundratal pensionärer. Kisa Scoutkår, som jobbar för att ge barn och unga en meningsfull fritid, får genom julgåvan möjlighet att bygga en efterlängtad brygga till sin verksamhet som kommer möjliggöra många paddelturer.

RELATERADE ARTIKLAR

Skyddsjakt efter varg i nordvästra länsdelen avslutad, ingen varg har fällts. Skyddsjakten efter den...
Polisens regionledningscentral öst hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län. Höga smäller i Norrköping Flera...
Polisens regionledningscentral öst har hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län. Det har...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
14 ° C
14.2 °
12.8 °
94 %
1kmh
75 %
ons
21 °
tor
20 °
fre
22 °
lör
23 °
sön
19 °