14 C
Linköping
onsdag, juli 24, 2024

Kommunen lägger 20 miljoner kronor på att bekämpa gängkriminalitet

Nu på tisdagen fattar kommunstyrelsen, med stor sannolikhet, beslut om Linköpings kommuns tilläggsbudget för 2024. I den budget vill de styrande Socialdemokraterna och Moderaterna använda det överskott som finns till förfogande till att mota tillbaka gängkriminaliteten.

I tilläggsbudgeten för 2024 föreslår S och M att social- och omsorgsnämndens budgeterade ram ska utökas med ytterligare 20 miljoner kronor i syfte att stärka det brottsförebyggande arbetet bland ungdomar.

Pengar till placeringar av ungdomar

Tillskottet kommer bland annat att användas för placeringar av ungdomar som bedöms löpa stor risk att begå eller utsättas för allvarliga brott. Det ska även omfatta barn som behöver stöd i tidigt skede med placeringar eller andra öppna insatser.

– Läget är allvarligt, därför väljer vi att fokusera på att bryta negativa mönster hos barn så att kriminaliteten inte ska få större fäste i vår stad. Vi måste stoppa nyrekryteringen, säger Kristina Edlund (S), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

RELATERADE ARTIKLAR

Skyddsjakt efter varg i nordvästra länsdelen avslutad, ingen varg har fällts. Skyddsjakten efter den...
Polisens regionledningscentral öst hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län. Höga smäller i Norrköping Flera...
Polisens regionledningscentral öst har hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län. Det har...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
14 ° C
14.2 °
12.8 °
94 %
1kmh
75 %
ons
21 °
tor
20 °
fre
22 °
lör
23 °
sön
19 °