3.2 C
Linköping
söndag, februari 25, 2024

Kommunen lägger 20 miljoner kronor på att bekämpa gängkriminalitet

Nu på tisdagen fattar kommunstyrelsen, med stor sannolikhet, beslut om Linköpings kommuns tilläggsbudget för 2024. I den budget vill de styrande Socialdemokraterna och Moderaterna använda det överskott som finns till förfogande till att mota tillbaka gängkriminaliteten.

I tilläggsbudgeten för 2024 föreslår S och M att social- och omsorgsnämndens budgeterade ram ska utökas med ytterligare 20 miljoner kronor i syfte att stärka det brottsförebyggande arbetet bland ungdomar.

Pengar till placeringar av ungdomar

Tillskottet kommer bland annat att användas för placeringar av ungdomar som bedöms löpa stor risk att begå eller utsättas för allvarliga brott. Det ska även omfatta barn som behöver stöd i tidigt skede med placeringar eller andra öppna insatser.

– Läget är allvarligt, därför väljer vi att fokusera på att bryta negativa mönster hos barn så att kriminaliteten inte ska få större fäste i vår stad. Vi måste stoppa nyrekryteringen, säger Kristina Edlund (S), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

RELATERADE ARTIKLAR

Polismyndigheten har beslutat om kamerabevakning med drönare i samband med hockeymatchen mellan LHC och...
SMHI har under den senaste tiden utfärdat flera gula och orangea vädervarningar i länet...
Saab har idag tecknat ett kontrakt med Försvarets materielverk (FMV) och tagit emot en...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
3.2 ° C
3.7 °
-0.3 °
88 %
3.6kmh
0 %
lör
3 °
sön
6 °
mån
5 °
tis
6 °
ons
6 °