4.5 C
Linköping
måndag, februari 26, 2024

KRÖNIKA: Avgörande vändning

Ny krönikör i LKPG,News: Therése Johansson


Det var en söndagskväll i november, året var 2008. Jag packade min resväska för min avfärd mot Schweiz, ställde klockan på 04.00 och går och lägger mig. Vid två på natten så vaknar jag av att hela taket snurrar i en rasande fart och jag är tvungen att sätta ner fötterna i golvet, tyvärr hjälpte det inte.

För det här var natten som jag fick starta resan tillbaka från utmattning till välmående. Det var dags för mig att inse, förstå och acceptera att det som tog mig hit, patogenas/ohälsa, inte skulle ta mig dit där jag vill vara, salutogenes/ hälsa.

Känna meningsfullhet

Var det endast arbete som var orsaken till min utmattning?

Mitt svar blir nej, svaret är att jag inte hade alla verktyg för att säkerställa mitt välmående. Mina dåvarande och mycket kompetenta ledare hade inte heller verktygen att säkerställa att jag var en hållbar och välmående resurs. Några av dem försökte bromsa min framfart men jag var en envis vinnarskalle som vägrade att ge upp, än värre misslyckas. En ledare behöver ha kompetensen, se sammanhanget samt att känna meningsfullhet för att utveckla och leda sig själv. Detta för att ha förståelsen för vad det krävs för att leda andra. Att leda människor kräver ett tillit och förtroende kapital, ska vi få följare så behöver vi påvisa att vi är pålitliga att följa, enligt uttrycket ”walk the talk”.

Teorin om ”Kasam”

Aaron Antonovsky är känd för sin teori ”Kasam” som innebär känslan av sammanhang. Detta delas in i tre områden; Begriplighet – Hanterbarhet – Meningsfullhet. Det gäller att vi skapar medvetenhet om hur vi som ledare skapar begriplighet för uppdraget och säkerställer att resursen känner att de har rätt förutsättningar att hantera uppdraget. Kan du som ledare uppmärksamma och synliggöra dessa tre områden så skapar DU möjligheten till en positiv påverkan på människans upplevelser. Detta skapar i sin tur arbetsglädje, välbefinnande och motivation som genererar meningsfullhet.

– Salutogent ledarskap.

Några tankar för er att reflektera över är hur man uppnår bättre resultat både inom mjuka och hårda värden, till exempel arbetsmiljö och ”siffran på sista raden”, genom att utveckla era ledare inom denna fråga.

Ledarskap till nya höjder

För mig att finna vägen tillbaka till välmående var otroligt tufft, krävde utforskning samt utveckling av många ”pusselbitar”. Resan var komplex men inget ont som inte har något gott med sig. Med denna erfarenhet har jag lyft mitt ledarskap till nya höjder. Idag har jag ett stort fokus på mitt individuella ledarskap, detta för att säkerställa min hållbarhet.
Låter enkelt men ack så svårt.

Therése Johansson är ny krönikör i Lkpg.News.

Therése är ägare och seniorkonsult på NLC (Nordic Leadership Centre).

https://nordicleader.se/

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har hanterat ett 60-tal ärenden som rör Östergötlands län. Polisen bland annat...
En lugn natt trots löningshelg. Inget större ärende. Krockade med älg Klockan 22.54 en älgolycka mellan...
Polismyndigheten har beslutat om kamerabevakning med drönare i samband med hockeymatchen mellan LHC och...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
4.5 ° C
5 °
3.8 °
92 %
1.5kmh
100 %
mån
4 °
tis
6 °
ons
5 °
tor
7 °
fre
12 °