3.6 C
Linköping
måndag, april 15, 2024

Polis: Berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller

Polispatrullerna har hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Bråk i Råssnäs

Polisen larmades 22:14 om ett bråk utomhus i området Råssnäs i Motala. En man ska ha hotat och gjort utfall mot personer med ett tillhygge. Polis involverades och den misstänkte gärningsmannen greps misstänkt för försök till mord och grovt olaga hot. Den gripne är en man i 40-årsåldern. Polisens presstjänst har inga uppgifter om att någon person skadats allvarligt i samband med händelsen. Den gripne anhölls under morgonen och ärendet är därmed åklagarlett.

Mopedist försökte smita från polisen

En polispatrull befann klockan 23:55 sig på Åtvidabergsvägen i Linköping när patrullen gjorde ett stoppförsök på en mopedist som då valde att försöka att svänga bort från patrullen. I samband med svängen ska mopedisten ha vält. Föraren, en tonårig kille, misstänks för olovlig körning samt för att inte ha stannat på polismans tecken. Killens vårdnadshavare kontaktades. Polisens presstjänst har inga uppgifter om killen skadade sig fysiskt i samband med att han välte.

Bilist väjde för rådjur

Polisen larmades 05:59 om en trafikolycka på Kopparbovägen i Krokek, Norrköping. En bilist ska ha väjt för ett rådjur och kört in i ett träd. Inga misstankar om brott. Föraren ska haft lindrigare smärtor, det var inget som krävde akutsjukvård.

Krockade i med mitträcken på E:22

Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades klockan 15:19 till E22:an strax utanför Söderköping med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska en bilist ha kört in i mitträcket och en person ska vara drabbad. Det finns ingen misstanke om brott. Föraren, en kvinna i 80-årsåldern, ska ha klarat sig utan personskador. Bilen behövde bärgas från platsen. 

RELATERADE ARTIKLAR

Klockan 20:00 larmades polis, räddningstjänst och ambulans till stadsdelen Navestad i Norrköping efter samtal...
Över hundra anmälningar har inkommit till polisen angående skadegörelse på bilar i området Lagerlunden...
Klockan 03:46 inkommer ett larm till polisen om att det iakttagits någon form av...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
3.6 ° C
4 °
2.7 °
75 %
4.1kmh
0 %
mån
10 °
tis
6 °
ons
9 °
tor
4 °
fre
7 °