3.6 C
Linköping
måndag, april 15, 2024

Centerpartiet motionerar om att värna åkermark i kommunen

Idag lämnade Centerpartiet in en motion till kommunfullmäktige om att göra en översyn av alla översiktsplaner med avseende på hur åkermarken föreslås användas, med målet att åkermarken inom Linköpings kommun värnas.

Imorgon, tisdag 13 juni, i budgetdebatten i kommunfullmäktige kommer Centerpartiet att yrka på ett tillägg till budgeten. I motionen vill man att samhällsbyggnadsnämnden ska identifiera orter med goda förutsättningar för nybyggnation av småhus utan att ta åkermark i anspråk. Så att kommunen skall kunna växa utan att åkermark bebyggs.

Åkermark i Distorp ska skyddas

Dessutom vill Centerpartiet klargöra att man i hanteringen av industrimarken i Distorp kommer att verka för att åkermarken där skyddas från exploatering.

– Skyddet av åkermarken är en hjärtefråga för Centerpartiet. Vi kan dessa frågor bättre än någon annan och kommer alltid att verka för att skydda åkermarken från storskalig exploatering och för att säkra vår livsmedelsproduktion, säger Lars Vikinge (C), kommunalråd och andre vice ordförande i kommunstyrelsen i en kommentar.

RELATERADE ARTIKLAR

Klockan 20:00 larmades polis, räddningstjänst och ambulans till stadsdelen Navestad i Norrköping efter samtal...
Över hundra anmälningar har inkommit till polisen angående skadegörelse på bilar i området Lagerlunden...
Klockan 03:46 inkommer ett larm till polisen om att det iakttagits någon form av...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
3.6 ° C
4 °
2.7 °
75 %
4.1kmh
0 %
mån
10 °
tis
6 °
ons
9 °
tor
4 °
fre
7 °