-7.5 C
Linköping
tisdag, november 28, 2023

Socialen ska ut i stadsdelarna

Nu gör Socialtjänsten i Linköping en klassik “70-talare” när de flyttar ut till fler stadsdelar för att “komma närmare” medborgarna. Tillbaka alltså till den relativt framgångsrika modell som skrotades under de “glada 80 och 90-talen”.

“Beslut om Nära socialtjänst” tas av social- och omsorgsnämnden den 21 juni.

Enbart fyra områden berörs

Stora delar av socialtjänsten att flytta ut från centrala delen av kommunen och istället placeras i fyra nya geografiska områden. De nya placeringarna kommer att utgå från fyra geografiska områden – norr, syd, öster och väster – och varje område kommer att ha en bas med medarbetare som servar hela upptagningsområdet.

– Vi har redan sett oerhört goda resultat i Skäggetorp, vi når familjer som vi tidigare inte har haft kännedom om och vi får personer att tacka ja till insatser som tidigare har sagt nej. Det blir tydligt för oss att vi måste fortsätta arbetet genom att vara mer i stadsdelarna, säger Annika Krutzén (M), kommunalråd och ordförande för social- och omsorgsnämnden och fortsätter.

Annika Krutzén (M), kommunalråd och ordförande i social- och omsorgsnämnden. framför gamla “socialhuset”. Foto: Tommy Pettersson

– Tröskeln för att ta emot stöd och hjälp från socialtjänsten måste minska och det kan vi åstadkomma genom att vi finns på plats i stadsdelarna och lära känna familjer i området. På så sätt kan vi hjälpa barn och familjer innan det blir tal om tvångsåtgärder, avslutar Annika Krutzén (M).

Sedan augusti 2022 finns socialtjänsten med målgruppen barn och unga 0-20 år och deras familjer etablerade i Skäggetorp. Detta har gjort att socialtjänstens medarbetare har kommit närmare boende i området och på så sätt kunnat skapa relationer med familjer i Skäggetorp.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 100-tal ärenden som...
Igår kväll begicks ett grovt våldsbrott i centrala Norrköping när en man blev...
Ett barnet är i tioårsåldern Barn skadades i en trafikolycka i Norrköping under eftermiddagen....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
-7.5 ° C
-6.3 °
-8 °
87 %
6.2kmh
75 %
tis
-6 °
ons
-2 °
tor
-2 °
fre
-5 °
lör
-6 °