-2.1 C
Linköping
torsdag, november 30, 2023

Två explosioner detonerade i centrala Norrköping

I natt larmades polisen om två att två olika explosioner hade inträffat vid portar till två olika flerfamiljshus i centrala Norrköping.

Klockan 02.03 inkom flera samtal om en första detonation på Bråbogatan i Norrköping inkommer. Klockan 02.07 inkommer ytterligare samtal om en andra detonation på Trädgårdsgatan.

Stora skador

I första händelsen har ett föremål detonerat utanför ett flerfamiljshus. Inga större materiella skador och inga uppgifter på att personer skadats i samband med explosionen.

Vid den andra explosionen har porten till ett flerfamiljshus stora skador. Inga personella skador. I båda fallen rubriceras händelsen initialt som allmänfarlig ödeläggelse och förundersökning är inledd. Båda platserna är avspärrade och teknisk undersökning genomförs.

Nationella bombskyddet inkallas

Klockan 05.57 inkommer samtal om ett föremål som anträffats utanför en adress på Bergslagsgatan, Norrköping. Polis har spärrat av området runt platsen där det ligger och genomför utrymning och inrymning av bostäder och lokaler i anslutning till platsen. Polis hanterar föremålet initialt som ett misstänkt farligt föremål med anledning av de omständigheter som framkommit och med tanke på övriga händelser under natten.

Förundersökning gällande försök till allmänfarlig ödeläggelse inledd. Nationella bombskyddet på väg till platsen för att göra en bedömning av föremålet.

RELATERADE ARTIKLAR

Imorgon, fredag klockan 16 30 startar en ny utställning i Niclas G THALBergs lokaler...
Polisens regionledningscentral har hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ett drygt tiotal...
Så har ännu ett kommunstyrelsemöte i Linköpings kommun hållit stängt för allmänheten. Vad hände...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt snöfall
-2.1 ° C
-1.3 °
-2.5 °
91 %
4.6kmh
75 %
tor
-2 °
fre
-2 °
lör
-6 °
sön
-6 °
mån
-7 °