18.9 C
Linköping
torsdag, september 21, 2023

Trafikolycka med flera fordon på E4an

Två personbilar krockade igår kväll. Det var totalt fyra personer som drabbades. Räddningstjänsten kom snabbt på plats vid E4 Norrgående mellan Rappestad och Malmslätt.

Det blev helt stopp i norrgående under räddningsarbetet. De drabbade kontrollerades av ambulans, räddningstjänsten assisterade och sanerade vägbanan. Läckage från ett av fordonen.

Bilarna bärgades
Ingen av de drabbade behöver avföras med ambulans. Ett körfält är öppet med begränsad hastighet. Båda bilarna kommer att behöva bärgas från platsen. Räddningstjänsten skyddar olycksplatsen tillsammans med polis i väntan på bärgare. Oklar prognos i skrivande stund.

Klockan 19:32 var räddningstjänsten klara på platsen bärgare och polis tar över ärendet.

Brand i byggnad

Igår kväll vid nio -tiden brann det i en byggnad garage/förråd. Branden har tagit sig via fasaden upp på vinden. Bygganden är ca 40×8 meter. Ingen människa ska ha kommit till skada. Släckningsarbetet är påbörjat. 7 enheter bekämpar branden, totalt 13 brandmän är på plats. Det brinner än så länge bara i konstruktionen på vinden och ena gaveln.

Uppdatering 22:02
Halva bygganden är säkrad och släckningsarbetet fortgår på den andra delen. Det är fortfarande glödbränder på ett flertal ställen.

Fortfarande bekymmer med glödbränder i isoleringen som består av ett två decimeter tjockt lager av slån. Prognosen förlängs till klockan 01:00 innan bemanningen kan börja trappas ner till efterbevakning.

Räddningstjänsten är kvar med en enhet som kommer att bevaka fastigheten till klockan 08.00 idag då en ny bedömning kommer att göras. Förhoppningen är att fastighetsägaren då kan klara efterbevakningen själv.


RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har hanterat ett 75-tal ärenden som rör Östergötlands län. Inga större händelser...
Nu i höst inleder Linköpings kommun pilotprojekt kring det kontroversiella språkkravet på anställda i...
Den man som polisen söker efter igår i trakterna runt Ljung utanför Linköping...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
18.9 ° C
19.8 °
18.2 °
78 %
4.6kmh
0 %
tor
24 °
fre
21 °
lör
18 °
sön
16 °
mån
18 °