18.2 C
Linköping
torsdag, juli 25, 2024

Grov misshandel i Skäggetorp – två personer anhållna

Polisens regionledningscentral har hanterat ett 90-tal ärenden som rör Östergötlands län.

Polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt.

Grov misshandel i Skäggetorp

Polis och ambulans beordrades klockan 00:03 till en adress i Skäggetorp, Linköping, med anledning av att två personer ska befinna sig utomhus och vara skadade. När polis anlänt till platsen anträffades också två skadade personer, 18 år respektive 17 år. Båda två bedömdes som lindrigt skadade och fick följa med ambulans till sjukhus för omplåstring. De ska ha skadats med ett vasst föremål. Brottsplatsen spärrades av och en kriminalteknisk undersökning har genomförts. Polis har också pratat med flertalet vittnen och under natten hämtades också fem personer in till förhör. Två av dessa, båda män i 20-årsåldern, har efter förhör anhållits av åklagare, på sannolika skäl, misstänkta för grov misshandel. Ärendet är därmed åklagarlett.

Brand på Kaserngatan

Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades 01:58 till ett flerfamiljshus på Kaserngatan i Linköping med anledning av en brand. Enligt SOS-larmet ska det vara rök i en lägenhet och i trapphuset. Väl på plats visade det sig inte vara några lågor utan det ska ha rört sig om en torrkokning. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet kommer skrivas.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen har hanterat ett 60-tal ärenden i Östergötlands län. Larm inkommer 03:10 om en brinnande...
Linköping FC värvar isländsk U23-spelare, Maria Ólafsdóttir Grós. När hon nu ansluter till...
Polisens regionledningscentral öst hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län. Inga grova våldsbrott har...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
18.2 ° C
20 °
17.2 °
84 %
4.6kmh
75 %
tor
22 °
fre
24 °
lör
20 °
sön
22 °
mån
22 °