11.7 C
Linköping
onsdag, september 27, 2023

Tekniska verken utreder möjligheterna att utöka vindkraften

Tekniska verken utreder nu möjligheterna att kunna bygga vindkraftverk mellan Kvarnarp och Vederhult i Hultsfreds kommun.

Det kommunala bolaget vill med utredningen ta reda på om området är lämpligt för vindkraft med hänsyn till människor, djur, växter och landskap.

Ytterligare fem vindkraftsverk
Under 2023 och 2024 planerar Tekniska verken att utreda förutsättningarna för vindkraft i området, som bedöms kunna rymma fem vindkraftsverk. Om det visar sig att det finns goda förutsättningar kommer allmänheten att bjudas in till samråd, där Tekniska verken berättar mer om planerna och deltagarna har möjlighet att ställa frågor och ge synpunkter.

– Än så länge är vi ju i ett väldigt tidigt skede, men om det skulle visa sig att förutsättningarna ser fortsatt goda ut, blir samrådet ett tillfälle att få veta mer om projektet och få svar på de frågor man har. Vi samlar även in de synpunkter som framförs och för vidare dialog framåt utifrån dessa, säger Martin Andersson, projektutvecklare, Tekniska verken Vind AB i ett pressmeddelande.

Tekniska verken i Linköping Vind AB arbetar med att projektera, bygga och förvalta vindkraftverk i Sverige och är delägare i ett antal vindkraftsparker från Falkenberg i söder till Härjedalen i norr. Utredningar av möjligheten att bygga vindkraft pågår på flera platser i landet.

Pågående vindkraftsprojekt:

Avesta
Falkenberg
Stenungsund och Kungälv
Sunne
Västervik
Ulricehamn
Åtvidaberg
Tranås
Borås
Hultsfred

RELATERADE ARTIKLAR

I morse skedde en kraftig explosion på Järdalavägen i Ekholmen. Larmet kom vid klockan...
Polis larmades klockan 06:04 till Järdalavägen i Ekholmen med anledning av att flera inringare hört...
Den senaste tiden har stuckit ut i polisregion Öst när våldsbrott som mordförsök, vapenbrott...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
11.7 ° C
12.2 °
11 °
95 %
2.1kmh
0 %
ons
21 °
tor
22 °
fre
17 °
lör
16 °
sön
15 °