1.9 C
Linköping
måndag, april 15, 2024

Tekniska verken utreder möjligheterna att utöka vindkraften

Tekniska verken utreder nu möjligheterna att kunna bygga vindkraftverk mellan Kvarnarp och Vederhult i Hultsfreds kommun.

Det kommunala bolaget vill med utredningen ta reda på om området är lämpligt för vindkraft med hänsyn till människor, djur, växter och landskap.

Ytterligare fem vindkraftsverk
Under 2023 och 2024 planerar Tekniska verken att utreda förutsättningarna för vindkraft i området, som bedöms kunna rymma fem vindkraftsverk. Om det visar sig att det finns goda förutsättningar kommer allmänheten att bjudas in till samråd, där Tekniska verken berättar mer om planerna och deltagarna har möjlighet att ställa frågor och ge synpunkter.

– Än så länge är vi ju i ett väldigt tidigt skede, men om det skulle visa sig att förutsättningarna ser fortsatt goda ut, blir samrådet ett tillfälle att få veta mer om projektet och få svar på de frågor man har. Vi samlar även in de synpunkter som framförs och för vidare dialog framåt utifrån dessa, säger Martin Andersson, projektutvecklare, Tekniska verken Vind AB i ett pressmeddelande.

Tekniska verken i Linköping Vind AB arbetar med att projektera, bygga och förvalta vindkraftverk i Sverige och är delägare i ett antal vindkraftsparker från Falkenberg i söder till Härjedalen i norr. Utredningar av möjligheten att bygga vindkraft pågår på flera platser i landet.

Pågående vindkraftsprojekt:

Avesta
Falkenberg
Stenungsund och Kungälv
Sunne
Västervik
Ulricehamn
Åtvidaberg
Tranås
Borås
Hultsfred

RELATERADE ARTIKLAR

Över hundra anmälningar har inkommit till polisen angående skadegörelse på bilar i området Lagerlunden...
Klockan 03:46 inkommer ett larm till polisen om att det iakttagits någon form av...
Polisen larmas 23:50 igår om en misshandel i en trappuppgång till ett flerfamiljshus i...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
1.9 ° C
2.2 °
-0.3 °
85 %
3.6kmh
3 %
mån
11 °
tis
7 °
ons
8 °
tor
6 °
fre
7 °