18.9 C
Linköping
torsdag, september 21, 2023

Riksåklagaren yttrade sig i Snippamålet

Riksåklagaren kommenterar igår beslutet om att ge prövningstillstånd i Högsta domstolen.

Högsta domstolen beviljade prövningstillstånd i det uppmärksammade mål som riksåklagaren överklagade där en man friades för våldtäkt mot barn av en 10-årig flicka för att det var oklart vad flickan menade med ordet snippa. Riksåklagaren kommenterar beslutet.

– Det är med tillfredsställelse som jag konstaterar att Högsta domstolen delar min bedömning att det är viktigt att målet prövas och att de nu beslutat att ta upp det för avgörande i frågan om det har begåtts rättegångsfel, säger riksåklagare Petra Lundh i en presskommentar.

Rättegångsfel begånget

Riksåklagaren har i överklagandet gjort gällande att det förekommit rättegångsfel i hovrätten när det gäller hanteringen av målet inklusive prövningen av alternativa brottsrubriceringar inom ramen för gärningsbeskrivningen. Riksåklagaren har därför begärt att domen från Hovrätten för Västra Sverige ska undanröjas och att målet ska skickas tillbaka till hovrätten för ny rättegång.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har hanterat ett 75-tal ärenden som rör Östergötlands län. Inga större händelser...
Nu i höst inleder Linköpings kommun pilotprojekt kring det kontroversiella språkkravet på anställda i...
Den man som polisen söker efter igår i trakterna runt Ljung utanför Linköping...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
18.9 ° C
19.8 °
18.2 °
78 %
4.6kmh
0 %
tor
24 °
fre
21 °
lör
18 °
sön
16 °
mån
18 °