14 C
Linköping
onsdag, juli 24, 2024

Riksåklagaren yttrade sig i Snippamålet

Riksåklagaren kommenterar igår beslutet om att ge prövningstillstånd i Högsta domstolen.

Högsta domstolen beviljade prövningstillstånd i det uppmärksammade mål som riksåklagaren överklagade där en man friades för våldtäkt mot barn av en 10-årig flicka för att det var oklart vad flickan menade med ordet snippa. Riksåklagaren kommenterar beslutet.

– Det är med tillfredsställelse som jag konstaterar att Högsta domstolen delar min bedömning att det är viktigt att målet prövas och att de nu beslutat att ta upp det för avgörande i frågan om det har begåtts rättegångsfel, säger riksåklagare Petra Lundh i en presskommentar.

Rättegångsfel begånget

Riksåklagaren har i överklagandet gjort gällande att det förekommit rättegångsfel i hovrätten när det gäller hanteringen av målet inklusive prövningen av alternativa brottsrubriceringar inom ramen för gärningsbeskrivningen. Riksåklagaren har därför begärt att domen från Hovrätten för Västra Sverige ska undanröjas och att målet ska skickas tillbaka till hovrätten för ny rättegång.

RELATERADE ARTIKLAR

Skyddsjakt efter varg i nordvästra länsdelen avslutad, ingen varg har fällts. Skyddsjakten efter den...
Polisens regionledningscentral öst hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län. Höga smäller i Norrköping Flera...
Polisens regionledningscentral öst har hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län. Det har...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
14 ° C
14.2 °
12.8 °
94 %
1kmh
75 %
ons
21 °
tor
20 °
fre
22 °
lör
23 °
sön
19 °